Hároméves a gomoly – A Résnyire klipjével ünnepelnek (+VIDEÓ)

Létkaland című lemezem az életemről szól – Vadkerti Imre interjú

Három éve, január 14-én tartotta első próbáját a bősi – somorjai gomoly zenekar. Baráth László gitáros, vokalista, Csiba Csibusz Gábor gitáros, énekes, Csiba Tamás basszusgitáros és Méry Dávid dobos az Átmenet című második kislemezükön szereplő, Résnyire című dal videoklipjével ünneplik az eseményt. Nagy zenekari összejövetel ezúttal sem lesz. A héten 34. életévét betöltött Csiba Gábor frontembert faggattuk.

„Nem terveztük szándékosan a zenekar születésnapján kiadni a Résnyire klipjét, de mostanra sikerült időt találnunk a vágásra, hiszen a felvételek már tavaly január végén elkészültek a Somorjai Városi Művelődési Központ színpadán. Strieženec Mátyás segített a forgatáson. A zenekarra vetített vizuál Szűcs Gábor munkája. Később a koncertanyaggal foglalkoztunk, koncerteket adtunk, őszre halasztottuk a klip megjelenését. Ősszel azután rengeteget foglalkoztam a saját dolgaimmal, volt egy szlovákiai turnénk, jártunk Portugáliában és Svájcban. Az új évben találtam arra időt, hogy megvágjam a videót” – sorolta a hangmérnökként is dolgozó gitáros.

 

 

Legutóbb tavaly júliusban, a dunaszerdahelyi NFG Klub nyári NFGreen táborában, a tallósi tó partján lépett fel „a csallóközi égen hömpölygő grunge-felleg”, előtte Budapesten, az A38 hajón adott koncertet a gomoly.

Brünn után a bősi Vendifeszten, nyáron az A38 hajón nyomul a gomoly (+FOTÓK)

„Terveztünk egy őszi koncertet is, de egyikünknek sem jött össze időileg. Végül azt mondtuk, pihenünk egy kicsit, elég sokszor játszottuk ugyanazt a repertoárt. Mindenki foglalkozott a saját projektjeivel. Dávid dobosunk a Renton and the Error Jam zenekarban is zenél, gitárosunk, Laci pedig a Babadarával koncertezett és kislemezt játszottak fel. A gomoly januárban kezdett újra próbálni. Most rakjuk össze az új koncertprogramot és készülünk a harmadik kislemezre” – informált Csibusz.

 

gomoly

 

Mindkét eddigi kislemezüket bakeliten is kiadták, limitált példányszámban.

„Eddigi kislemezeink megjelentek tízcolos formátumban, pár darab még maradt. Remélem, az idei koncerteken gazdára találnak” – vetette közbe a gitáros, énekes.

Itt a gomoly második EP-je, az Átmenet – USB-kulcson és bakelit lemezen is jönnek a gomoly-dalok!

És hogy mikor lesz a gomoly idei első koncertje? „Március 2-án tartjuk Dunaszerdahelyen, az NFG Klubban. Ezzel nyitjuk az idei évet. Március végén tervezzük feljátszani a harmadik kislemezt. Szeretnénk elvonulni egy eldugott helyre, befészkelni magunkat, és elkészíteni a felvételeket. Nem klasszikus stúdiókörülmények között, hanem a magunk módján. Ez csapatépítésnek is jó lesz!” – zárta beszélgetésünket Csiba Gábor, a hároméves gomoly frontembere.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: gomoly