Megérkezett az Excluded újdonsága – A kalitkából szabadult madár (PREMIER)

Megérkezett az Excluded új klipje – A kalitkából szabadult madár (KLIPPREMIER)

Új dallal jelentkezett az Excluded. A GTFO szakítós dal, de nem a melankolikus fajtából. Egy lány örömódája egy mérgező párkapcsolatból való szabadulás után. Vörös Zoltán Bence gitárost, a csallóközaranyosi zenekar vezetőjét faggattuk.

„A GTFO rövidítés, az angol eredetijét úgy fordítanám le, hogy ››Menj a fenébe!‹‹. Keszegh Vivien énekesnőnk írta a dalt, az övé ez a történet. Tavaly ilyenkor ért véget korábbi kapcsolata, egy mérgező viszony. Kiírta magából az örömöt, amit a fiútól való szabadulás után érzett. Szóval a megváltás ünnepe ez a dal.

 

Keszegh Vivien

 

Otthon rögzítettük a szobámban, és a szöveges klipet is jómagam vágtam, a hátteret Boncz Ramóna alkotta” – vágott a közepébe a zenész.

A dal szöveges videója ma kerül a híres videómegosztó oldalra. Borítóján egy bordák között lebegő vörös toll látható. „A kalitkából szabadult madár” – magyarázta Bence –

 

Excluded

 

„Vivi elképzelése a kalitka volt, de én valahogy nem éreztem az igazinak. Hosszú ötletelések után végül Boncz Ramónával alkottuk meg ezt az igazán elvont ötletet. A szív helyén megtörött a borda, hiszen ott szállt ki a madár.

A dalt először Tóth Máté zenész barátunk tizennyolcadik születésnapján adtuk elő Kisújfalun, és meglepően jól fogadta a közönség” – büszkélkedett a zenei újságírással is kacérkodó középiskolás.

 

Vörös Zoltán Bence

 

Elárulta, Vivien, először egy lassúbb, balladai dalra gondolt. „Kértem öt percet a próbateremben, elvonultam, és ezzel a változattal tértem vissza, ami új irányt adott a dalnak.

A hangok mögött ott lapul a valódi érzelem. A végére egy punk rész került. Ez egy vidám dal, szomorú köntösbe bújtatva. Belefér ez az Excluded világába, bennünket sem tudnak egy zenei műfajba sorolni. Sokszínűek vagyunk”

– érvelt a gitáros, aki a José LIVE! zenekarral is próbál és alig várja már az áprilisi bemutatkozó koncertjét.

 

 

Az Excluded most dalokat gyárt és arculatot tervez, minden apró részletre ügyelnek. „Júniusban fellépünk a csallóközaranyosi falunapon, oda már szeretnénk komoly anyagot vinni. Maximalista vagyok, majd akkor lesz koncepcióalbumunk, amikor Vivivel, Paulik Kevin Dávid basszusgitárossal és Markovics Áron dobossal végre úgy érezzük, hogy összeállt az egész. Van időnk, lépésenként haladunk előre. Most kíváncsian várjuk, mit szólnak az emberek a GTFO-hoz” – búcsúzott mosolyogva a zenekar ügyeit lelkiismeretesen intéző Vörös Zoltán Bence.

 

Excluded

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Tóth Boglárka
Grafika: Boncz Ramóna