PREMIER! Itt a TriTon első lemezének első dala – Ilyen lett a Boldogan ébredsz (VIDEÓ)

PREMIER! Itt a TriTon első lemezének első dala – Ilyen lett a Boldogan ébredsz (VIDEÓ)

Hamarosan megjelenik a 2018-ban alakult nagymegyeri TriTon zenekar első lemeze. A néhol népi elemekkel fűszerezett, akusztikus rockot játszó zenekar előbb három klipet ad ki. Ezek közül az elsőnek április 1-én lesz a premierje. Katona András „Bandee” énekest, basszusgitárost, szövegírót faggattuk.

„Az élet sűrűjéről szólnak a dalaink, vidám és kevésbé vidám témákról. Tapasztalatainkat, érzéseinket énekeljük ki magunkból. Hasonlóan, mint annak idején a Total Chaos és most a Big Mand Band zenekarokban. A szövegek többségét én írtam. A zenéket közösen szereztük, a javát Kosár Gábor „Hangya” gitáros, de természetesen Vígh Zoltán „Keny” gitáros is alkotott, mint például az első klip zenéjét és szövegét is, ami nekem nagy kedvencem. Örülök, hogy találkoztam a két fiatal zenész sráccal. Hozzájuk fiatalodtam” – sorolta a több évtizede zenélő dalszerző, énekes.

 

 TriTon zenekar

 

Írtak egy dalt a komáromi Borozónak

A napokban készült el első lemezük, „…hazatérek…” címmel, amit a Kultminor támogatásával és saját pénzforrásokból rögzítettek.

„Az ipolypereszlényi Zovaa Stúdióban, Vanek Gábor hangmérnöknél – aki állandó hangmérnöke a népszerű Peter Cmorík Band-nek – vettük fel a 10 számot. A címet azért tettük három-három pont közé, mert előtte és utána is van szöveg, és mert a Zártosztály zenekar kiadott egy Hazatérek című lemezt, mi pedig régen elhatároztuk, hogy ez lesz az első lemezünk címe, és így oldottuk meg. Szerepel a lemezen egy dal, amit a komáromi Borozónak írtunk. A kedvenc helyünk, nagyon szeretünk ott koncertezni. Hűségesek hozzánk, mindig hívnak fellépni. Talán ott tudtunk a legtöbbször, a legszélesebb közönségnek bemutatkozni” – tudatta a zenész, hozzátéve, már csak a jogvédő hivatal kódját várják, és kezdődhet az album sokszorosítása.

 

 TriTon zenekar

 

A stúdióban forgott a kamera

A TriTon tudja fokozni a hangulatot. Első lemezük előtt 3 videoklip megjelentetését tervezik. Most itt az első, a Boldogan ébredsz című dalhoz.

„Vanek Gábor Zovaa stúdiójában forgatta Csáky Mátyás és a Kineo Production. Kiss Kristóf, a producerünk és zenei rendezőnk ajánlotta Matyit.

Szeretnénk, ha tetszene az embereknek a klip és majd a lemez is. Nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy a két fiatal zenész megszólított. Dalokra inspirálnak. Vége lett a punnyadásnak, és összekaptam magam” – vallotta be Bandee, aki továbbra is zenél billentyűn és énekel az idén 27 éves Big Man Band zenekarban.

 

 

„Michnya Róbert frontember egy csomó szuper ötlettel, zenével és szöveggel állt elő. Április 6-án, szombaton koncertet adunk a nagymegyeri Big Man Pubban” – zárta rövidre Katona András.

A TriTon zenekar április 5-én, pénteken 20 óra 30 perckor Komáromban, az Európa udvarban álló Borozóban, április 14-én, Izsapon, május 3-án pedig ismét a komáromi Borozóban lép fel.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Katona Kiss Réka – Méziphoto