PREMIER: Egy bohóc élete – Itt az Emmer Péter Band új dala! (VIDEÓ)

PREMIER: Egy bohóc élete – Itt az Emmer Péter Band új dala! (VIDEÓ)

Néhány napja ismét hallatott magáról az Emmer Péter Band. Emmer Péter gitáros, énekes, Szőke Péter basszusgitáros, Szabó Károly billentyűs és Varjú Attila dobos megjelentették az Egy bohóc élete című dalt.

„Az elmúlt hetekben csináltuk meg a dalt” – mondta Emmer Péter zeneszerző, szövegíró. „A szöveg önmagáért beszél. Mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Bár eléggé nyilvánvaló, mégis rábízom a hallgatóra, hogy azt képzeljen a bohóc helyébe, akit akar” – titokzatoskodott az előadóművész, akinek a stúdiójában rögzítették a dalt, és a szöveges videót is maga készítette. „A bohóc figurát a mesterséges intelligencia találta ki, nem akartam felhasználni másnak a művét. Mondják, elég gonosz bohócra sikeredett, de pontosan olyan lett, amilyet szerettem volna” – árulta el a komáromi zenetanár.

 

Emmer Band

 

„Nem egy új lemez előfutára a dal” – jelentette ki. „Hallatni akartunk magunkról, hogy létezünk, élünk. Mert nem olyanok a lehetőségek, mint a covid előtt voltak, a járvány rányomta a bélyegét a zeneiparra, megváltozott minden, fogytán a lehetőségek. Most én unszoltam a zenekart, hogy vegyük fel a dalt, mert nem voltunk túl aktívak az elmúlt időszakban. Nem is próbálunk, a dal felvétele előtt gyűltünk össze.

Egyébként manapság már nem lemezekben gondolkodnak a zenekarok és a zenefogyasztók. Óránként több ezer zene jelenik meg, egy-egy dal élete néhány napos” – fejtette ki véleményét a zenész, aki nemrég megnyert egy németországi producer verseny szavazását.

 

 

„Sávokat küldtek a verseny meghirdetői, amiket a jelentkezők kevertek a stúdióikban. Minden induló ugyanabból az alapból dolgozhatott, majd a hallgatók szavaztak. Örülök, hogy nyertem. Amúgy pedig manapság bárkinek lehet stúdiója. A zenészek már fájlokat küldözgetne egymásnak ötleteikkel. A digitális világ már erről szól. Egyrészt jó, mert a zenész azonnal hallhatja az ötleteit teljes hangszerelésben, másrészt nem biztos, hogy jó, mert bárki, bármit felvehet, és engedheti az éterbe, és ezek a zenék eláraszthatják a piacot” – jegyezte meg az augusztusban ötvenedik életévét betöltő dalszerző, előadóművész.

 

Emmer Péter

 

„Folyamatosan komponálok. Van egy lemeznyi új dalom, nagy kérdés, lenne-e helye az albumnak. A média kezében vagyunk: ha foglalkoznak veled, létezel, ha nem, akkor, mintha nem is lennél.

Ha valaki megszervezné, színpadra állnék egy jubileumi születésnapi koncerttel. Magam erre már nem vállalkozom, mert tudom, mivel jár, szerveztem turnét, a fellépéseinket is én kötöm le. Úgy fogalmaznék, hagyom magam meglepni, de nincsenek illúzióim” – zárta beszélgetésünket Emmer Péter gitáros, énekes.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk