MOST ÉRKEZETT: Álmokon át címmel elkészült a Storyum első magyar nyelvű albuma

MOST ÉRKEZETT: Álmokon át címmel elkészült a Storyum első magyar nyelvű albuma

Zajlik az élet a csallóközi zenészekből álló Storyum zenekar körül. Angolból magyarra fordították a dalaikat, elkészült három új számuk, akusztikus és gigantikus koncertet egyaránt terveznek a nyáron.

Janik „Joe” Zsolt zenekarvezetővel Dunaszerdahelyen találkoztunk.

„Végre elkészült a magyar nyelvű albumunk! Az angol dalok mondanivalói oroszlánrészt nem működtek magyarul. Volt olyan gondolat, ami angolul nagyon jól szólt, ám magyarul, hiába használtunk bár irodalmi nyelvet, összeomlott a zene alatt. A tíz számból hétnek kellett új köntöst adni” – fogalmazott a zenekarvezető, hozzátéve, valamennyi magyar daluk szövege mély mondanivalójú.

 

Storyum

 

Álmokon át lett az album címe. A dal a Shadow of the Fall magyar megfelelője. A Freedom magyar dalszöveggel ››Dal a bajnokról‹‹ lett. A We Are the Fire a ››Tenger, zápor, láng‹‹ címet viseli. A Genius magyarul Géniusz. Nekem a legjobban klipes dalunk, a Generations magyar megfelelője, a ››Lesz még dal‹‹ tetszik. Magyar szövegkörnyezete majdnem olyan, mint az eredeti, angol dalé” – árulta el a dalszerző, zenész.

 

 

Megjegyezte, most új videoklipeken dolgoznak, amelyek terveik szerint, magas színvonalú, filmes képi világú klipek lesznek. „A Generations klipjében ugyan jól néz ki, mit csinálunk koncert előtt, alatt és után, azoknak, akik ismernek bennünket. Ám, akik most ismerkednek a zenekarral, a klip nem mond sokat.

Manapság, ha nincs jó látványvilágod, a zenéd sem tud nagyot durranni. Azon vagyunk, hogy a magyar dalokhoz, pazar képi világ társuljon. A H-Music független lemezkiadóhoz szerződtünk. Hetek óta beszélgetünk a marketingről, lassan mindenben megegyezünk” – részletezte a gitáros.

 

Storyum

 

Az Álmokon át című magyar nyelvű albumuk felvételei, ahogy az eddigi Storyum-albumok is, Cserfalvi „Töfi” Zoltán szolnoki Denevér Hangstúdiójában készültek. „Évtizedes barátság köt bennünket össze.

Hallva az új számokat, Töfi azt mondta, jó lépés volt részünkről, hogy magyarra fordítottuk a dalainkat. Elkezdtek működni.

Katalógusszáma már van a lemeznek. Heteken belül bejelentjük a megjelenés hivatalos dátumát” – ígérte Joe.

 

 

A magyar dalok koncerten először június 14-én, pénteken este, Dunaszerdahelyen, a Rock Coffee 79 színpadán csendülnek fel, ráadásul a Storyumtól szokatlan módon, akusztikus verzióban. „Este hét órakor kezdenek majd Korber Darcsi, Boráros Áron és Textor Bence, vagyis az Upon the Blooming Trees zenekar. Majd este, valamivel nyolc óra után, mi is a húrok közé csapunk. Öt énekessel szólalnak meg az új dalok, de nem árulom el, kik ők” – titkolózott Zsolt.

Fényshow, dübörgő ütemek - ilyen volt Storyum eddigi leglátványosabb koncertje (+FOTÓK)

Arról már boldogan beszélt, hogy július 27-én, szombaton, a tallósi Esztreházy-kastély udvarán megrendezésre kerülő Castellum festival című rendezvényen majdnem kétórás Storyum gigakoncert lesz a magyar dalokból.

 

Storyum

 

„Rögzítettünk három vadonatúj számot is. Néhány napja lettek kész a felvételek, Töfi most keveri a dalokat. A ››Legyen zaj‹‹ című számot már játszottuk koncerten, nagy sikere volt. A ››Monoton‹‹ és az ››Éljük át!‹‹ című számokat a tallósi fesztivál közönsége hallhatja majd először” – avatott be a zenész.

 

 

Aki addig is szeretne Storyumot hallgatni, figyelje a Petőfi Rádió műsorát.

„Végre rádiózenekar vagyunk! Erre vártam, amióta zenélek, és azt kell mondanom, ez az egyik legjobb érzés az életben. A ››Köztünk nincs határ‹‹ felkerült a Petőfi Rádió állandó játszási listájára, napi szinten leadják. Májusban 35 alkalommal ment. A dal által hihetetlen zenészkörökbe kerültünk be. Saját menedzsmentünk lett. Lassan, de biztosan egyre feljebb jutunk” – lelkendezett, Janik „Joe” Zsolt, a Storyum zenekar vezetője.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó. a szerző és archívum