Az Aylen's Fall sikerrel zárta az ÉTER Plusz tehetségkutatót

Aylen's Fall

Véget ért az ÉTER Plusz tehetségkutató, ahol az Aylen's Fall képviselte Felvidéket. Több mint 100 jelentkező közül választották ki a komáromi zenekart és jutott a 18 döntős közé.

Egy napot töltöttek el Egerben, ahol a döntő zajlott. „Szuper volt a környezet és a légkör is, nem volt érezhető a versengés. Új barátságok születtek és együtt tudtunk örülni egymás sikereinek. Sokkal inkább fesztiválhangulat volt, mintsem tehetségkutatós, szóval, nagyon jól éreztük magunkat.” - mondta Osváth Lajos, a zenekar basszusgitárosa.

A zenekar fellépési lehetőséget nyer az budapesti A38 színpadára, valamint 2 dal keverését és 20% stúdiókedvezményt a Denevér Hangstúdióban.
Ezen kívül a legjobb szólógitáros díját Schulcz Miro és a legjobb basszusgitáros díját Osváth Lajos kapta az Aylen's Fall-ból.

 

A zenekar egyre több elismerésben részesül. „Ez mindig és mindenkitől nagyon jó érzés, ilyen szaktekintélyektől pedig, akik most értékeltek bennünket, különösképpen nagy megtiszteltetés.”

A zsűriben ott volt:

Nagy Gábor "NG", zsűri elnöke - Wisdom, NG's Candlelight énekese, dalszerző, énektanár
Újfalusi Gábor - a Hangfoglaló Magyar Közművelődési Intézet Programigazgatója.
Tadeusz Rieckmann - A Dalriada dobosa, vokalistája, a Sunwharf énekese
Nagy Nono Norbert - zenész, gitár tanár, Shamanize Records kiadó művészeti vezetője
Temesi Berci - RTL Klub zenei rendezője
Oláh Szabolcs - Dalszerző-szövegíró, producer, előadó

 

A zenekar továbbra sem pihen. Újabb megmérettetéseken vesznek rész, hisz ott vannak a legjobbak között a Pulzus tehetségkutatón is és biztos láthatjuk őket majd a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjén is.

„A nyáron készülünk több fesztiválra és emellett dolgozunk az új dalokon is. Az Éteren, ahogy említettük fellépési lehetőséget nyertünk az A38 színpadára egy nagy zenekar előtt, ami az egyik dédelgetett álmunk volt. Pontos dátumot még nem tudunk, de úgy gondoljuk, ez is megvalósulhat őszig.” - tette hozzá végül Lajos.

Mi a zenekarnak további sok sikert kívánunk, ti pedig addig is hallgassátok a Rebirth című dalukat :-)

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk