„...a zenénk által kijöjjön az emberekből a feszültség“ - The Grove

The Grove

A The Grove 2013 telén alakult Dunaszerdahelyen. Hogy hogyan indul be egy zenekar élete, hogy mi is az a „green power“ és a nemrég megjelent EP-ről beszélgettem Soldierrel, GyStoreral és Farkyval.

 

Szerintetek mi kell ahhoz, hogy az ember fia elindítson egy zenekart?

Soldierr: Jó ötletek, jó emberek, sok türelem és jó környezet!

 

A The Grove valami újat, szokatlant hozott a zenei életbe. Milyen stílusba határolnátok be a zenéteket?

Farky: Saját megnevezése van a stílusunknak - ez a TRASHBEAT - sok Drum'n 'Bass elemet használunk, az elektronika egy metálosabb oldalát, inspirálódunk abból, amit a világból kapunk.

 

A ConnAction és BasskonTroll bulisorozatok mellett idén először rendeztétek meg a Greenland fesztivált is. Meséljetek erről, a kezdeményezésről, a szervezésről. Hogyan értékelitek ti magatok az eseményt?

GyStore: Mindig is szerettünk bulikat szervezni, hogy vigyük a zászlót, és ha már így benne vagyunk a klubéletben, arra gondoltunk, hogy miért ne próbálhatnánk meg egy open air partyt rendezni. Létrejött egy négy fős csapat, aki az egészet irányította. Nagyon örülünk, mert sokan belekapcsolódtak a szervezésbe és segítettek amiben tudtak. Bár ez volt az első ilyen próbálkozásunk, nagy örömünkre sokan eljöttek. Jó volt látni a táncoló embereket, ami hajtja az embert és egyben visszaigazolás is arról, hogy jól csinálta. Természetesen voltak bakik is, amikből tanultunk, hogy legközelebb még jobbra tudjuk csinálni.

 

The Grove

 

Augusztus 28-án jelent meg az első EP-tek az angliai Red Alfa Records kiadásában. Milyen út vezetett idáig?

Farky: Először is, nagyon sok számot írtunk, hogy minél több koncertidőnk legyen. Az idő során elég anyag gyűlt össze, amivel még most is dolgozunk és próbáljuk magunkat behozni.

Soldierr: A dalokat mindig jam sessionökkel kezdtük, amikből aztán kiforrtak a kész trackek.

GyStore: Egy nagyon jó angliai ismerősömnek köszönhető a kapcsolat a kiadóval. Elküldtem neki pár zenénket, megtetszett és felajánlotta, hogy kiadják egy számunkat. Végül, mivel több zenét küldtünk, EP lett belőle.

 

Hol hallható, hol tölthető le, vásárolható meg a Green is the colour?

Soldierr: Netes megjelenésről van szó, 30 online felületen található meg, a fő csatornák a Beatport, Itunes, Spotify, vagy pl. a JunoDownload.

 

Nagy öröm egy zenekarnak amikor kiadják munkája gyümölcsét. Hogyan ünneplitek meg?

GyStore: Szeptember 25-én rendezzük meg a Connaction IV-et, ami nagyon különlegesnek ígérkezik. Nagyszombatból, Kassáról és Budapestről érkeznek hozzánk Dj-k, hogy együtt ünnepeljük meg az EP keresztelőjét a dunaszerdahelyi NFG klubban. Mi már nagyon várjuk!

 

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Soldierr: A nagyalbum már itt van a nyakunkon, és most még többet szeretnénk ezzel foglalkozni. Plusz terveink között szerepel, hogy csinálunk egy bermuda turnét úgymond, mely egyenlőre Ausztriát, Magyarországot és Szlovákiát takarná.

 

Mi a küldetése a The Grovenak?

Soldierr: Azt akarjuk, hogy a zenénk által kijöjjön az emberekből a feszültség és átérezzék a szabadságot, és átadni ezt a trashbeates cyberpunk életérzést! Step on da green flash every day all night :D

 

Sok sikert kívánok!

Varga Bianka, ATEMPO.sk