Hazai-mutató: Peredről a beatbox élvonalába

Kovács Sándor (Reload)

A peredi Kovács Sándor (Reload) pár napja jelentette meg a Grand Beatbox Battle nemzetközi versenyre készített videóját. A 2009-óta a svájci Bázelben megrendezett nemzetközi verseny, a világbajnokság után a legnagyobb szabású beatbox rendezvény.

Sanyi 2013-ban nyerte meg a szlovákiai országos beatbox bajnokságot, 2014-ben Budapesten elődöntőig jutott az OSF (Offline sport games) fesztivál versenyén. Idén májusban pedig a berlini világbajnokságon képviselte Szlovákiát.

Mióta foglalkozol zenével és azon belül a beatbox-szal?

Körülbelül 8 éve éreztem rá a dologra, de komolyabban 2009-től kezdtem el gyakorolni, mikor is megismertem a magyarországi beatbox családot Budapesten és láttam hová lehet benne fejlődni.

És honnan jött maga a beatbox?

Egy középsulis osztálytársam beatboxolt, ami egyből megtetszett, és utána találtam egy videót Eklips francia beatboxerről, mely annyira inspirált, hogy a mai napig nem hagytam abba a gyakorlást.

Kovács Sándor

Használsz valami hangszert, vagy egyéb kütyüket :-) ?

Jelenleg egy Loopstation gép használatát tanulgatom, mellyel sávonként lehet hangot felvenni és teljes zeneszámokat létrehozni egyetlen mikrofonnal.

Milyen tervekkel vágsz neki majd az új évnek?

Természetesen márciusban Svájcba készülök a Grand Beatbox Battle versenyre. De nyáron a pozsonyi Hip Hop Žije fesztiválon indulok ismét a szlovákiai bajnokságon.
A jövőben szeretnék együttműködni énekesekkel ének+beatbox formában, vagy akár hangszerekkel is kísérve. Egy ilyen közös projekt már elindult a For You acapella együttessel, ahol szólóban is beatboxolok, valamint közös dalokban is közreműködök velük.

Sanyi! Köszönöm és sok sikert kívánok nem csak a svájci versenyen :-)

Grand Beatbox Battle 2016 Wildcard

My Wildcard Video for the 2016 Grand Beatbox Battle :)Youtube: https://youtu.be/tw08ChWktpIInstagram : https://instagram.com/reloadbeatbox/

Szerző: Reload, 2015. október 30.

 

Reload elérhetőségei:

Facebook
Instagram

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk