HAZAI-MUTATÓ: a Kilowatt ott van az ÖRÖM A ZENE tehetségkutató döntőjében

Kilowatt

Január végén lezárult a XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenye, ahol az első helyet a főleg felvidékiekből álló Kilowatt szerezte meg. A fődíjak mellett talán a legfontosabb, hogy ezzel az elsőséggel bejutottak az október 7-9-e között megrendezésre kerülő Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, mely a Budapest Music Expo nagyszínpadain zajlik majd.

 

Kocska Ádámmal, a banda egyik gitárosával beszélgettünk:

Még 2012-ben találkoztunk a Tompa Mihály napokon, a megzenésített versek kategória döntőjében. Azóta sok minden változott. Most ki is az a Kilowatt?

Az alapok megmaradtak, mármint zeneileg. Szintén nagyon széles skálán mozog a zenei ízlésünk, de azóta már a tagok rajtam kívül teljesen lecserélődtek. Természetesen ugyanúgy foglalkozunk megzenésített versekkel is, mint koncertekkel. Az alapvető stílusunk picit keményedett, morcosabb lett, de az alap koncepció még mindig a jó dallam és a zúzás összehangolása.

Bemutatnád a zenekart? Kik vagytok, honnan indultatok?

Eleinte mindenki felvidéki volt és a székhelyünk is Bély-ben volt, ami ugye Szlovákiában található. Jelenleg a zenekarban 3 felvidéki és 2 magyarországi tag van. Suszter Attila az énekesünk Perbenyik községéből, Németh Olivér az egyik szóló gitárosunk Királyhelmecről, jó magam, Kocska Ádám szintén szóló gitáros, Bélyből. Ezen kívül Szocska István dobos és Kuczik Marcell basszusgitáros Sátoraljaújhelyről.

Kocska Ádám

És a stílusotok hogyan változott?

A zenekar stílusa nem feltétlen változott, mindig is keményebb zenét játszottunk, de mellette voltak az akusztikus programok is. Lényegesen azért most már durvább zenét játszunk mint pár évvel ezelőtt.

Az aktuális felállással milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Mindenképpen szeretnénk ismerté válni. Rövid távú célunk az első kislemez, amit márciusban fogunk rögzíteni és persze, hogy remek koncerteket adjunk :-)

Január végén megnyertétek a XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyét. Ez volt az első megmérettetésetek az új fölállásban?

Pont egy éve ezen a versenyen játszott együtt először ez a felállás, az volt az első megmérettetésünk, ahol be is kerültünk a döntőbe, de onnan már nem jutottunk tovább. Most ez sikerült, nagyon boldogak vagyunk.

De talán a legfontosabb, hogy ott vagyok az ÖRÖM A ZENE döntőjében. Mit vártok tőle?
Amit várunk egy ilyen helyen az mindenképpen a jó kapcsolatok kialakítása, de nem lennénk akkor sem szomorúan, ha díjat hozhatnánk haza :-) Bár szerintem, aki ide bejutott, már nyert valamit.

Sikeres évet kívánok nektek :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk