Egy felvidéki sikertörténet

Felvidéki Mulatós Sanci, az az Szőllősy Sándor

Felvidéki Mulatós Sanci, az az Szőllősy Sándor zenész, tanár és előadóművész már nem csak itthon, de Magyarországon is egyre népszerűbb. Őt kérdeztük.

 

Hogyan jellemeznéd az eddigi zenei pályafutásod?

Attól a naptól fogva, mikor újszülöttként édesapám kezembe adta a prímás vonót, én pedig azt jól megszorítottam, azt hiszem, az én sorsom megpecsételődött. Az ipolysági zeneiskola után a magyarországi Váci konzervatóriumban, majd a budapesti világhírű Rajkó Zenekarban folytattam a tanulmányaimat. A tanári diplomámat a topolcsáni konzervatóriumban szereztem, melyre nagyon büszke vagyok, mert a gyerekek oktatása fontos része az életemnek.

A mai világban egy zenész számára nehéz a fennmaradás és ezért is próbálok alkalmazkodni az adott kor zenei ízléséhez, ami nem könnyű, mert nagyon sok zenei réteg van jelen, amiben valamilyen szinten meg kell felelni. A 2014-es Nótasztár televíziós műsor óta több televíziós műsorban és Mega-fesztiválon vettem részt, ami által sok ezer felvidéki magyar megismert, és két év alatt csaknem 30 ezres rajongótáborom lett a közösségi oldalaimon, ami nagyon jó visszajelzés számomra.

Persze a zenekarom többféle elismerésben is részesült. Talán számomra a legkedvesebb a Rudolf Schuster, Szlovákia volt köztársasági elnöke által ajándékozott ezüst emlékplakett, ami azt hiszem, nagyon különleges és szép ajándék az élettől.

Sajnos a múlt év nem csak sikereket hozott, hanem egy számomra nagyon fájdalmas dolgot is, mert az igazi NAGY mentorom és példaképem, édesapám, id. Szőllősy Sándor az égi mennyország kávéházából egyengeti tovább a karrierem. Sokszor hiányzik a tanácsadása, de ilyenkor felteszek egy lemezt, vagy elolvasok egy könyvet és elmélkedem, vajon hogyan is tovább...

 

Felvidéki Mulatós Sanci, az az Szőllősy Sándor

 

A kérdés adja magát… Hogyan tovább? Mik a terveid az idei évben?

Legfőbb célom a közeljövőben egy kulturális alapítvány létrehozása, mely egyesíti a magyar, szlovák és a roma kultúrát és egy olyan felvidéki nagy létszámú cigányzenekar létrehozása, mely Európa nagyszínpadain is megállja a helyét. Bízom benne, hogy kitartó munkával és kellő alázattal sikeressé teszem ezt a projektemet is.

Továbbá természetesen új dalokkal és meglepetésekkel készülök a nyári Mega-rendezvényekre, melyeken csakúgy, mint az elmúlt évben, több ezer felvidéki magyarnak szeretnék örömet szerezni a produkciónkkal és az ajándékainkkal.

 

Végszóként csak annyit, hogy sok-sok sikert kívánunk a szerkesztőség nevében és továbbra is beszámolunk majd az eredményeidről.

 

2
3
4
5
7
8
9

 

ATEMPO.sk