Ismét lesz KISSOUND jótékonysági koncert Ipolyságon

Ismét lesz KISSOUND jótékonysági koncert Ipolyságon

Tavaly márciusban szervezték meg első alkalommal a KISSOUND jótékonysági koncertet Ipolyságon a Városháza színháztermében. Az ötletgazda, Kiss Kristóf egy régi álma teljesült ezzel a rendezvénnyel, melynek lezajlása után nyilvánvaló lett számára, hogy ezt folytatni kell. Vele beszélgettünk.

Hogyan indult a KISSOUND koncertsorozat?

Szerettem volna egy koncertet szervezni az év koratavaszán, mikor még holtszezon van, ahova meghívhatom pár zenészbarátomat, hogy zenéljünk egy jót. Egy igazi örömzenélésre, ahol jól érezzük magunkat. Tudtam, hogy ez sok munkával jár, de belevágtam. Leültem egy barátommal, Paulenka Péterrel, akivel a rendezvény arculatát, a reklámot dolgoztuk ki. Ő tette fel a kérdést, hogy „az anyagi része mennyire érdekel?”. És mivel nem azért vágtam bele, akkor jött az ötlet, hogy jótékonysági koncert legyen, hisz annyi ember van, akiken lehet segíteni. Szóval a jótékonysági részét Péter barátom ihlette, amit ezúton is köszönök!

Milyen volt az első rendezvény és annak visszhangja?

Bátran állíthatom, hogy nagy sikere volt. Az Ipolysági színházterem zsúfolásig megtelt, pár szék maradt üresen. És a végén az állótaps azt hiszem mindent elárult. Hozzám csupa pozitív visszajelzés érkezett, ami a műsort és az ötletet is illeti.

Nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy az emberek biztosak legyenek abban, amit felajánlottak az oda is kerül ahova ígértük. Ezért mindent kamerával rögzítettünk és nyilvánosságra is hoztuk azt.

Mindezek bátorítottak arra, hogy idén megrendezzük a KISSOUND 2-t.

 

Kiss Kristóf

Kiket láthatunk az idei koncerten?

Idén is tapasztalt és színvonalas zenét játszó zenésztársakat hívtam, mindenki olyan, aki a szívét-lelkét beleteszi a zenébe. 3 országból csatlakoznak hozzánk, Erdélyből, Magyarországról és a Felvidékről. Külön említeném Simó Annamáriát, aki egy erdélyi énekesnő és csak ezért a rendezvényért utazik el hozzánk, hogy ő is emelhesse az est fényét.

Az énekesek:

Simó Annamária (RO)
Szinyéri Tünde (HU)
Lénárt Oli (SK)
Olicsek Ádám (HU)
Kelemen Dávid (SK)
Vanek Gábor (SK)

A zenészek:

Olicsek Ádám (HU) – gitár
Vigyinszki Máté (HU) – gitár
Pölhös Vendel (SK) – gitár
Knyazoviczky József (HU) – basszusgitár
Nógrádi Máté (HU) – basszusgitár
Horváth Ádám (HU) – dobok
Kiss Kristóf (SK) – billentyűk

Láthatóak lesznek ismerős arcok a tavalyi koncertről, de feltűnnek majd új zenészek is, akik támogatják a kezdeményezést. Kaptam felajánlásokat közismertebb énekesektől, zenészektől is, de úgy gondoltam idén még ezt nem lövöm el. Most még más meglepetések, újdonságok várják a nézőket, hallgatókat.

 

Kissound2

 

És ez a színes csapat milyen zenékkel készül idén?

Most is választékos lesz a repertoár. Hallhatunk majd többek között Alicia Keys, Joss Stone, Queen, Rúzsa Magdi, LGT, James Arthur, Deep Purple, Bon Jovi, Steve Lukather dalokat is.

Az összejött adományokat ezúttal kinek ajánljátok fel?

A tavalyi évben is úgy volt, hogy meglepetést szerettünk volna okozni, így most is csak a koncerten derül majd ki, kiket támogatunk. Az érintett csak a rendezvényt követő hétfőn tudja meg, hogy mi is történt szombaton, hogy nekik gyűjtött a nagyközönség :-) Mi már eldöntöttük idén kinek megy a pénz, de ha Ti is kíváncsiak vagytok, akkor április 9-én várunk titeket is nagy szeretettel Ipolyságon a városházán a színházteremben 19 órától.

 

Sok sikert kívánunk nektek az idei rendezvényhez és várjuk a folytatást is :-) További részleteket az eseménnyel kapcsoltban ide kattintva találtok.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk