Jön a zongora-centrikusabb új lemez - Bagossy Brothers Company interjú

Bagossy Brothers Company

Az idei Gombaszögi Nyári Tábor zenei színpadát az "erdélyi csillag", a Bagossy Brothers Company nyitotta meg. Gyönyörű harmonika alapú akusztikus zenét játszottak, ami nagyon bejött. Mindenki a topon volt a bandában.

Bagossy Brothers Company


A pazar előadás után egy interjúra is sort kerítettünk:

Szuper volt a koncert, ahol egyből fesztivál-hangulatot teremtettek. Milyen érzés az elsőszámú felvidéki fesztivált megnyitni erdélyi zenekarként?

Nagyon szuper volt. Reméltük, hogy nagy lesz a közönség. Az elején igaz nem voltak még annyian, de ez a korai időpontnak tudható be, viszont ahogy megszólalt a zene, egyre többen jöttek. Úgy gondoljuk, hogy a felvidéki rajongók is felvették ezt a Bagossy-szálat. Egy sikeres koncertet zártunk.

Az első stúdió albumotokkal rögtön a slágerlisták élén landoltatok. Mit jelent ez számotokra?

Az mindig óriási öröm, amikor sikerül egy zenekarnak bekerülni a slágerlistákra. Ez mindenképpen egy megerősítés számunkra, hogy jó úton járunk.

 

 

A koncerten említettétek, hogy megjelenik egy új lemez. Mennyiben mutat majd többet, illetve marad-e a régi irányvonal, vagy hallhatunk valami merőben újat?

Van egy állandó fejlődés a zenekar életében. Próbálunk újat mutatni a zenénkben, de tartjuk ezt a "Bagossy sound-ot"!

Lesz-e bármilyen új hangszer az új korongon?

Annyit árulnék el, hogy zongora-centrikusabb lesz néhány dal. Megmarad a tangóharmonika sok dalban, de lesz, amiben a zongora dominál majd.

Bagossy Brothers Company


Milyen fontosabb turnéállomások várnak még rátok a nyáron?

Hamarosan a Művészetek Völgyében lépünk fel, de ott leszünk az East Festen, a Szigeten, a Strand Fesztiválon és koncertet adunk több erdélyi helyszínen is: IKE Fesztivál, Kolozsvári Magyar Napok, Ólomfeszt.

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András (designer.photo)