Indul az őszi turné - Fél év után ismét Budapesten játszik a Rómeó vérzik

Rómeó vérzik

Hétvégén indul a somorjai Rómeó vérzik őszi Jön1új nap turnéja. Először Székesfehérváron lépnek színpadra, majd fél éves kihagyás után újra Budapesten adnak koncertet. Két alkalommal Felvidéken is hallhatjuk őket: Komáromban és Dunaszerdahelyen.

Április elején a tavaszi turnéjukat kezdték meg a már bezárt budapesti Club 202 színpadán. Az azóta eltelt időszakról Kovács Koppánnyal beszélgettünk.

Koppány

Utoljára áprilisban adtunk koncertet Budapesten, így már nagyon várjuk a szombat estét, hogy ismét az ország egyik legjobb közönségének játszhassunk.

Hogyan fogadtátok a hírt, hogy a Club 202 bezárt?

Abszolút nem repestünk örümünkben, sőt. A Club 202, vagy a régi nevén a Wig-Wam egy kultikus hely volt a fővárosban. Nagyon sok élmény kötött minket oda, nem hiába az egyik leghűségesebb zenekara voltunk a klubnak. Lehet, vannak nagyobb és modernebb helyek a városban, mégis számunkra ez volt az igazi pokoltanya. Az idézőjeles karrierünk is ott kezdődött még a "Golobár" éra idején. Majd a vezetőségváltás után is ott maradtunk, bár hívtak több kisebb klubba is fellépni, nekünk elég volt az évi három-négy fővárosi koncert, és ezt olyan helyen képzeltük el, ahol megbecsültek.

Most szombaton viszont már a megújult Showbarlangban léptek fel.

A Club 202 előző tulajának, Ferinek ígértünk még be a 2016-os évben két koncertet. Mivel ő vette át a Showbarlangot, adott volt, hogy ott nyomjuk le a két bulit. A jövő pedig meglátjuk, mit tartogat.

Mire számíthat a budapesti közönség?

Nagyon bejött mindhármunknak a somorjai nagykoncertünk dallistája, programja, így pár dal kihagyásával szinte ugyanazt a programot kapják a budapesti rajongóink.

2016-os tervek, esetleg új lemez?

Pénteken startol az őszi turnénk, ahol az állandó vendég a szombathelyi Red Rockets lesz, de feltűnik a Jackmans és a Phoenix RT is. Nem akartunk sok állomást az őszre, mert az új albumra szeretnénk koncentrálni, mégis december elejéig szinte meg sem állunk. A december szerintem pihenősebb lesz. Addig is próbáljuk az új dalokat.

Elég változatos lesz az új lemez, lesznek gyorsabb, de lesznek blues-osabb, elszállósabb dalok is. Január-februárban fogunk stúdiózni, ismét Max-el, akivel az Engedd belém, vagy a Rock n roll az élet lemezeket készítettük.

 

Kíváncsian várjuk az új dalokat, de addig is élvezzük élőben a trió muzsikáját:

Phoenix RT

Október 7. Székesfehérvár – Nyolcas műhely
Október 8. Budapest – ShowBarlang
Október 21. Pécs – Strausz Tititá
Október 22. Szekszárd – Sportcsarnok
Október 28. Mosonmagyaróvár – Klub Faház
November 4. Dunaszerdahely – Soul Hunter Music Club
November 11. Esztergom – Sportalsó
November 12. Komárom – RÉV
November 18. Eger – Gödör Klub
November 19. Hajdúszoboszló – Rock Cafe
November 26. Szombathely – Végállomás
December 3. Tatabánya – Roxxy Music

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk