Mennyei karácsonyváró - Korpás Éva és Balogh Kálmán Bősön koncertezett

A decemberi koncertek mindig örömmel töltenek el, mert a zenével mindent ki lehet fejezni, de legszebb, ha a szeretetet éneklik meg a művészek. Így volt ez 2016 karácsonyán is.

December 21-én a bősi kultúrházban jótékonysági koncertet adott Korpás Éva, népdalénekesnő. Gyönyörű hangja volt, annak ellenére, hogy mint említette - kicsit lebetegedett, de a nemes ügy érdekében vállalta a fellépést, amit ezúton is köszönünk. A művésznőt Madarász András kísérte felváltva gitáron és zongorán, cimbalmon pedig Balogh Kálmán, eMeRTon, Artisjus és Kodály Zoltán díjas magyarországi művész csatlakozott hozzájuk. A székek mind megteltek az eseményre. Jöttek szinte mindenhonnan a környékről.

Korpás Éva

Gyönyörű karácsonyi- és népdalokat játszottak, néhol enyhe dzsesszes beütéssel, ami nagyon különleges atmoszférát adott a helynek. Nagyszerűen szólózott mindkét hangszeres, szinte percekig csak ámultunk, hogy a cimbalom ilyesmire is képes.

Korpás Éva

Nekem a végén vált teljessé az egész, mintha egy kört írtak volna le a zenészek a muzsikájukkal, és csak az utolsó dallal zárult be a varázsige rúnaköre. Magyarán: közös énekléssel búcsúztattuk egymást, és köszöntük meg az estét, a színpadról a közönségnek, a nézőtérről a zenészeknek.

Korpás Éva

Erre is jó tehát a karácsony, hogy a zene, az igazi zene, amely az angyalok kórusával zeng a pódiumról megnyissa a szeretet csatornáit.

 

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
 

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András