FOTÓBESZÁMOLÓ: Így zárta az évet a 30 éves Borostyán

FOTÓBESZÁMOLÓ: Így zárta az évet a 30 éves Borostyán

Jubileumi koncerttel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a komáromi Borostyán együttes. Elsősorban megzenésített verseik révén ismerté vált zenekar nemcsak a hangszeres muzsikát, hanem a költészetet is népszerűsíti. Sokszínű zenei világukat lírai hangulatú zenéjük jellemzi dzsesszes és meditatív elemekkel ötvözve a népzenétől a világzenéig.

Borostyán együttes

Ebből mutattak be ízelítőt a karácsony előtt megrendezett kitűnő nagykoncertjükön a komáromi Jókai Színházban. Mindhárom eddig megjelent lemezükről hallhattunk dalokat és nem maradt ki a már szokásos ír népzene sem.

Borostyán együttes

Ahogy ígérték több közreműködő és vendég is feltűnt a színpadon. Ott volt a friss Harmónia-díjas Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid trió, valamint csatlakozott a Borostyánhoz Farnbauer Péter Fambi, Nagy László Culó, Villás Brigitta és Rácz Zoltán.

Borostyán együttes

Az együttes méltóképpen zárta 2016-ot és az elmúlt 30 évet.

 

A jubileum kapcsán elérhetővé váltak a Borostyán eddigi lemezei CD formátumban, valamint új weboldaluk is napvilágot látott a www.borostyan.sk címen.

 

Ami pedig a jövőt illeti, Nagy László így nyilatkozott portálunknak:

"Reményeink szerint sok koncert vár ránk, s bemutatkozhatunk olyan helyeken is, ahol még nem muzsikáltunk. Ilyen lesz tavasszal a fellépésünk Rimaszombatban, ahol a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny nyitógáláján koncertezünk.

Dolgozunk egy gyereklemezen, s tervezünk kiadni felnőtteknek szóló új albumot is, amelyre kortárs költők versmegzenésítéseit készítjük. A lemez további érdekessége lesz, hogy más előadókat is meghívunk közreműködőként a stúdióba. Szeretnénk új megoldásokkal színesíteni a zenei világunkat. Valamint videoklip készítését is fontolgatjuk.

Természetesen megtartjuk a Borostyán Fesztivált is, immár 23. alkalommal, s reméljük idén is sikerül különleges előadókat hívnunk Komáromba."

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Kürti Zsolt