"Tündérország jobban teljesít" - Koncz Zsuzsa Dunaszerdahelyen koncertezett

Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsa. Mindenki ismeri, és már nem először jár Dunaszerdahelyen. Február 9-én, csütörtökön ismét megtisztelt minket a zenéjével, és azt hiszem nyugodtan mondhatjuk - a barátságával is.

Elsősorban lemezbemutató koncertként hirdették meg ezt a különleges eseményt, de mindenki tudta, hogy nem maradnak el a nagy klasszikusok sem. Az énekesnő legújabb albuma, a Vadvilág ma már platinalemez, ugyanúgy, ahogy az előző, a Tündérország.

Koncz Zsuzsa

Teltház volt, mire odaértünk. A fotós el is tűnt gépével, hogy vizuálisan is megörökítse az időnek a varázslatot. Ami az első gyorsan elröppent húsz perc után világossá vált számomra, hogy ez a koncert tényleg az új lemezről szól.

Ahogy Koncz Zsuzsa mondta nekünk, a régi dalok inkább a "kényeztetés", a kedveskedés a közönségnek. A friss számok mellett két szettben - egy rövid szünettel megszakítva - egy egész életpálya került terítékre. A hatvanas évek lázadásától a ma lázadásáig. Ezt mindig is nagyra értékeltem a művésznő jellemében. Igazán sosem adta meg magát semmilyen rendszernek. Nem kötött olyan művészi kompromisszumokat, amik eltérítették volna a zenei személyiségétől.

A legtöbb dal folyamatos instrumentális vagy költői átvezetéssel egy teljes egészet alkotott. Abszolút fiatalosan, ugyanazzal a lendülettel és gyönyörű énekkel tette örök emlékké az estét mindenki számára. Az értő közönség pedig tapssal, ovációval és nevetéssel reagált minden dalra, poénra, gesztusra.

Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsa meghatározta a magyar zene arculatát, és a zenéje generációkon átívelve mindenkihez eljutott. Sokan éreztük úgy a koncert után, hogy máris hiányzik. Hazaérve feltettem egy lemezét, és csak álmodoztam. Mert ez egy valóságos, igazi és megélt álom volt.

Dunaszerdahely várja vissza a művésznőt, aki remélhetőleg a közeljövőben újra elhozza a reményt és jóleső érzést, amit a zenéje ad. Aki pedig nem bír várni február 13-án Komáromban is meghallgathatja őt :-)

 


Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András