Így mulattak a magyar diákok Pozsonyban

A „vizsgaidősuck” bevégeztével a pozsonyi diákok – és nem csak a pozsonyiak, de nem is csak diákok – kapva kaptak az alkalmon, hogy levezessék a felgyülemlett feszültséget, stresszt, és megtisztuljanak minden olyan kártékony anyagtól, ami a vizsgázás mellékhatása, és kulturált körülmények között szórakozzanak egyet.

A Pozsonyi Magyar Diákbált immár 10. éve rendezik meg a fiatal, lelkes aktivisták, akik idén a József Attila Ifjúsági Klub és a Pozsonyi Magyar Szakkollégium tagjaiból verődtek össze. Jubileumot ünnepelvén a program is méltóképpen adta vissza az esemény mivoltát, ezért az első műsorszám egy néptánc összeállítás volt a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes két tagjától, Barát Kittitől és Molnár Andrástól.

 

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes

 

Utánuk a szakkollégium egyik lakója, Palcsó Anna és testvére, Bálint ének-gitár produkcióját tapsolhatta meg a közönség, majd pedig Cseh Andrea, a JAIK elnöknője köszöntötte a résztvevőket. Az est fénypontja a csallóközi Royal zenekar volt, hiszen nélkülük nem csendültek volna fel azok a jól ismert zeneszámok, amelyek hatására végigroptuk az estét és a hajnalt is.

 

Pozsonyi Magyar Diákbál

 

A bál egyik legizgalmasabb programpontja mégis a szívtánc volt (karaktertáncként is ismert), ugyanis a játék lényege: a lányok lány mese-filmhős karaktert húztak ki a kalapból (ami egyébként egy zsák volt…), a fiúk pedig fiú karaktert, így táncolhatott együtt Rómeó és Júlia, Kukorica Jancsi és Iluska, Trisztán és Izolda, s még sorolhatnám a végtelenségig. De nem fogom!

 

Pozsonyi Magyar Diákbál

 

Mindeközben tombolát is húztak, ahol rengeteg értékes nyeremény talált gazdára – amelyek felajánlását itt is megköszönjük –, éjfélkor pedig feltálalták a második fogást, hogy mindenki jóllakottan térjen nyugovóra. Biztos forrásokból tudom, hogy a legutolsó bálozók reggel hétre értek haza meleg, kényelmes fészkükbe, hogy megpróbálják kipihenni a lábfájást (meg talán a fejfájást is) – nem sok sikerrel…

Azt hiszem bátran állíthatom: az idei diákbálra sokáig emlékezni fogunk (de ha nem is, az sem baj), hiszen a „photo booth”-os képek tesznek majd róla, hogy mindenki visszanézhesse kedvenc pillanatát, a pálcikákon virított kis, furcsa szövegekkel együtt.

 

Pozsonyi Magyar Diákbál

 

Ugyanakkor mindenkinek köszönjük, hogy velünk mulatott és segítette növelni az est színvonalát, s együtt ünnepelhettük meg a szemeszterkezdést. (Bocsi azoktól, akik már régen elkezdték!) Még egyszer nagy tapsot mindenkinek!

 

001
002
003
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

 

Reczai Lilla (vérbeli JAIK-os), ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András