OTT VOLTUNK: Színes program és könyvbemutató volt Csábon

OTT VOLTUNK: Szines program és könyvbemutató volt Csábon

Több mint 15 éve rendszeresen ünnepi programmal tisztelegnek Csábon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt, melynek keretében a megemlékezést kísérő programokkal is színesítik. Nem volt ez másképp 2017-ben sem.

Az ünnepség első részében a helyi alapiskola diákjainak műsorán keresztül visszatekinthettünk a forradalmi eseményekre. Ezt követte a mára már rendszeresen közreműködő Ipolybalogi Művészeti Alapiskola Csábi tagozatának zenés összeállítása.

Híves Máris és Baráz Ádám

Az első részt Híves Mária éneke zárta, aki az Ott ahol zúg az a négy folyó című darabot adta elő Baráz Ádám zongoraművész kíséretében.

A program keretében a rimaszombati Szomolai Tibort is vendégül látták, aki a Felvidéki Sága és a Fáklyavivő című köteteit mutatta be a szépszámú közönségnek.

Kórus

Természetesen nem hiányozhatott a Csábi Szeder Fábián Dalegylet sem az eseményről, akik Zaťko Veronika vezényletével zárták a rendezvényt. A kórus és a zeneiskola énekkara közös előadásában felcsendült Tóth Árpád a forradalommal kapcsolatos népdal feldolgozása, melyet a csábi énekeseknek komponált.

Ismét egy színvonalas rendezvénynek voltak tanúi mindazok, akik ellátogattak vasárnap délután Csábra.

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos