OTT VOLTUNK: Ünnepelt a jubiláló művészeti alapiskola

Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola

Ötödik évfordulóját ünnepelte a muzslai székhelyű Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola szombaton. A romantikus hangulatot idéző színpadon színvonalasabbnál színvonalasabb produkciók követték egymást, köztük az iskola tanárai és diákjai, és nem egy vendégművész nyűgözte le a közönséget.

A helyet foglaló tömeg nyüzsgölődését a visegrádi Szent György Lovagrend lovagjainak érkezése szakította meg, akik zászlóval és dobokkal a kezükben vonultak be a kultúrház nagytermébe. A rendhagyó bevezetőt követően mindenki felcsigázva várta a folytatást.

 

Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola

 

Az estet Cseri Kristóf nyitotta meg Max Bruch: g-moll hegedűverseny 3.tétel Allegro energico c. művével, melyet V. Rózsár Brigitta zongoraművésznő, az esztergomi Malom Művészeti Műhely elnöke kísért. A folytatásban Mellenová Lindát hallhattuk, aki Amélia áriáját énekelte az Álarcosbál c. operából, majd Papp László hárfaművészt, a Bécsi Állami Operaház szólistájának előadásában Bedřich Smetana Vltava c. művét, valamint Krško Romant, a Szlovák Nemzeti Színház Operájának énekesét, aki Leoncavallo Pagliacci c. operájának Prológusával és a Parlami damore Mariu című áriával varázsolta el a közönséget. Vendégszerepeltek továbbá a pozsonyi Eva Jaczová Tánckonzervatórium balettáncosai, akik a Giselle c. balettből mutattak be részletet, és a budapesti Molnár Antal Zeneiskola gitáros növendéke.

 

Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola

 

A gálaműsorból nem hiányozhatott a nagy múlttal rendelkező Stilla Pectus női kar előadása sem, melynek karnagya Mgr. Papp Katalin, DiS.art., valamint az iskola tánc szakos diákjainak produkciói Molnár Péter, DiS.art. vezetésével, és számos olyan összeállítás, amelyben az iskola növendékei egy-egy szám erejéig zenekart alkotva muzsikálhattak együtt.

 

Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola

 

A programsor zárásaképp felcsendült az Oh, happy day c. gospel klasszikus az iskola tanárai előadásában, majd számos köszöntő és jókívánság követte egymást. A három órás gálaműsort a képzőművész szakos tanárok kiállítása színesítette, melynek megnyitójára a hangversenyt követő ünnepi állófogadás keretében került sor.

 

 

Vida Nikoletta, ATEMPO.sk
Fotó: Vida Nikoletta