OTT VOLTUNK: Fergeteges Omega koncert zárta a Bátorkeszi Borfesztivált

OTT VOLTUNK: Fergeteges Omega koncert zárta a Bátorkeszi Borfesztivált

A Galambos-dűlő és környéke adott otthont idén is a Bátorkeszi Borfesztiválnak. Borászok, kézművesek standjai váltakoztak az űlőút mindkét oldalán, a helyiek pedig saját pincéik előtt várták az érdeklődőket.

 

Bátorkeszi Borfesztivál

 

A két nap alatt nem volt hiány zenében és szórakozásban sem. Az Erdő színpad a két esti sztárzenekaré volt, míg a Tisztás színpadon a olyan fellépők kaptak helyet, mint Kökény Attila, a Dynastia zenekar, vagy Forgács Gábor és Szeredy Krisztina.

 

Bátorkeszi Borfesztivál

Bátorkeszi Borfesztivál

 

A zárókoncertet ezúttal az Omega együttes adta, aki tízezres közönséget vonzott a dombok közé. Bemelegítésként DJ Tommy magyar rockklasszikusokkal indított, majd kilenc órakor, csúszás nélkül indult az Omega intrója. Rövidesen bevonultak a zenészek – sajnos Benkő nélkül, aki betegség miatt nem utazhatott Bátorkeszire. De ott volt többek közt Debreczeni Ferenc dobos és Molnár György gitáros is, valamit a basszusgitár mögött Katy Zee, akivel pár éve interjút is készítettünk.

 

Bátorkeszi Borfesztivál

 

Az Életfogytig rock and roll-al indult a buli, majd sorra következtek a klasszikus dalok, vegyesen a régi és újabb lemezekről. Megszólalt pl. az első albumról az Egy lány nem ment haza is, a Tízezer lépés, Ballada a fegyverkovács fiáról, Napot hoztam, csillagot, az újabbak közül pedig a Kötéltánc, a Hajnali óceán, A keresztút vége vagy az Egy életre szól.

 

Bátorkeszi Borfesztivál

 

Professzionális hangzáshoz társult az elmaradhatatlan füst és lézershow, és a pazar színpadi háttér is. A másfél órás műsor után jöttek a ráadás dalok, a legnagyobb slágerek: először a Léna és a Gyöngyhajú lány, másodszor pedig a Petróleumlámpa.

 

Bátorkeszi Borfesztivál

 

Élmény volt, de aki lemaradt, kimaradt, ne csüggedjen. Hamarosan pótolhatja, hisz júniusban is lesz Omega-koncert a Felvidéken, Zoboralján, Kolonban.

 

 

Bakos Olivér és Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
fotó: Kürti Zsolt, Bakos Olivér