Eredmények – Véget értek a XVI. Kodály Napok

Vasárnap este a gálaműsorral és a díjkiosztóval véget ért a szlovákiai magyar felnőtt kórusok legnagyobb találkozója, a XVI. Kodály Napok. A három évente megrendezett seregszemlének Galántán a Városi Művelődési Központ adott ismét otthont, ahol az elmúlt két napban 440 énekes mutatkozott be Kassától Somorjáig.

A szakmai zsűri, melynek tagjai Kertész Attila-karnagy Pécsről, Erdélyi Ágnes-karnagy Veszprémből, Hartyányi Judit-karnagy Budapestről, Tóth Ferenc-karnagy Komlóról és Kneifel Imre-karnagy Székesfehérvárról voltak a következőképp értékelte a versenyző kórusokat:

szakmai zsűri

Arany sáv a zsűri dicséretével

1. Kodály Zoltán Daloskör, Galánta - 480
2. Concordia Vegyeskar, Komárom - 478
3. Szent Korona Kórus, Ipolybalog - 477

Arany sáv

4. Janiga József Művészeti Alapiskola Kamarakórusa, Nagymegyer - 449
5. Peredi Nőikar - 443
6. Musica Aurea Vegyeskar, Ipolyság - 441
7. Nyitrai Konstantin Egyetem Magyar Kórusa - 439
8. Te Deum Laudamus Kamarakórus, Alistál - 438
9. Selye János Egyetem Kórusa, Komárom - 426
10. Zobor Hangja Vegyeskar, Kolon - 413
11. Pro Kultúra Füleki Férfikar - 401

Ezüst sáv

12. Franz Schubert Vegyeskar, Zselíz - 396
13. Stilla Pectus, Párkány - 393
14. Bárdos Lajos Vegyeskar, Nagymegyer - 390

Bronz sáv

15. Somorjai Híd Vegyeskar - 320
16. Laudate Dominum, Kassa - 318

 

A díjkiosztó folyamán különdíjak is átadásra kerültek:

A legmagasabb pontszámot elérő kórusnak járó különdíj a Galántai Kodály Zoltán Daloskört illette meg, aki a megkapta a Csemadok ehhez járó ajándékát.

Kodály Zoltán Daloskör, Galánta

Hajnalok Völgye - kortárs különdíjban részesül a Komáromi Concordia Vegyeskar Tóth Péter - Pénteki ima című művének előadásáért. A díjátadón a zeneszerző is jelen volt.

Hajnalok Völgye - kortárs különdíj

Stubendek István a Komáromi Concordia Vegyeskar karnagya a kiváló teljesítményért járó karnagyi különdíjban részesül.

Stubendek István
A 2015-ös pécsi EUROPA CANTAT fesztivál Csáky Antalnak a Zobor Hangja Vegyeskar karnagyának ajánlotta fel különdíját, mely tartalmazza a fesztivál karnagyi szakmai programján való díjmentes részvételt, melyhez a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvány különdíja díjmentes szállást is biztosít 2015. július 24.- augusztus 2. között.

Csáky Antal

A 2015-ös pécsi EUROPA CANTAT fesztivál Molnár Ottónak a Szent Korona Kórus karnagyának ajánlotta fel különdíját, mely tartalmazza a fesztivál karnagyi szakmai programján való díjmentes részvételt, melyhez a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvány különdíja díjmentes szállást is biztosít 2015. július 24.- augusztus 2. között.

Molnár Ottó
Kodály Bicíniumok előadásáért járó különdíjban részesült a Komáromi Selye János Egyetem Kórusa (a Kodály Társaság ajándéka).

A magyar kórusirodalom magas színvonalú tolmácsolásáért járó különdíjban és a Zenemű Kiadó Vállalat ajándékában részesült a Peredi Nőikar.

Kodály mű legjobb tolmácsolásáért járó különdíjban és Galánta városának ehhez járó ajándékában részesült a Nyitrai Konstantin Egyetem Magyar Kórusa.

 

Mi is gratulálunk a résztvevőknek, díjazottaknak. Találkozunk 2017-ben!

aTEMPO.sk
fotó: Cséfalvay András