Ezerízű nyár – megérkeztünk Gombaszögre

Ezerízű nyár – megérkeztünk Gombaszögre

A gombaszögi fesztivál hívott minket, és mi jöttünk. Idehoztuk az álmainkat és reményeinket, és tudom, hogy nem fogunk csalódni. Elközelgett hát az Ezerízű nyár.

A tábor a tavalyi évhez képest sokkal jobban ki van építve, impozánsabb és esztétikailag is megújult. A chillsátorra például rá sem lehet ismerni. Idén a dunaszerdahelyi DurvaCrew csapata űzi itt az ipart. Több emberre is számítanak az idén, és ennek megfelelően rengeteg program várja őket több színpadon, és a mi nekünk a leglényegesebb - több istentelelül jó bandával.

 

The Fifth Planet

Az első napon játszott a Fifth Planet, és óriásit zúztak a chillsátorban. A ZSEB zenekar (Zsapka Attila és Emmer Péter) egy igazi, vérbeli nosztalgiazenekar, akik hajnalig tolták a slágereket. Zsapkáékat nagyon imádják, mert mindenütt megtalálják a közös hangot a népekkel. Most a Kisszínpadon játszottak a kocsma mellett.

 

ZSEB

És itt volt velünk a dunaszerdahelyi illetőségű Szuperzöld is. A koncertet a chillsátorban követték el a delikvensek. Az együttes anyaga elsősorban feldolgozásokból áll, de van néhány nagyon eredeti saját daluk is, mint például a Fekete eső, aminek a videóklipje tavaly jelent meg.

 

Superzöld

A koncert nem zajlott zökkenőmentesen. Gondok voltak a technikával, sőt egy alkalommal az egész színpad sötétségbe borult. A közönség világított mobiltelefonokkal, mire Gálffy József, a frontember leült egy akusztikus gitárral a színpad elé. Több olyan alkalom is volt, mikor a közönség magából kikelve tombolt, és volt, amikor megindultan figyelt. Józsi kitűnő humorával kézben tartotta a happeninget. Méltó nyitókoncertje volt a fesztiválnak.

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Krisztián, Wawruch Róza