Chill és nyugalom - alternatív zenei sátrak Gombaszögön

Nem voltak egyszerűen megtalálhatóak, hiszen míg a nagyszínpad a tábor szinte minden pontjáról látható, a kocsma melletti kisszínpadba pedig előbb-utóbb mindenki belebotlik, ezek a sátrak nem is túl könnyen megközelíthetőek, és nem valószínű, hogy ott találta magát az, aki nem is oda igyekezett.

Az egyiket a tábor talán legfélreesőbb pontján, egy véletlenül felfedezett tizennegyedik századi kőfejtőben építették, a másikat pedig a mászófal és a nagysátor mögött. Nem véletlen ez a rejtőzködés, hiszen mindkét sátor, más és más megközelítésből ugyan, de ugyanazt tűzte ki maga elé. A béke, a nyugalom és a pihenés szigetei akartak lenni, emellett pedig olyan, zenével kapcsolatos programokat kínáltak, amelyek esetleg nem férnek bele a nagyszínpad tömegeket vonzó programjába.

 

Gombaszög

 

A dunaszerdahelyi Durwacrew idén egy év kihagyás után másodszor vezette a gombaszögi chill sátrat. Zenei programjuk alapvetően két részre volt osztható. Délután az egyébként is általuk vezetett Tollas Rádió, Csallóköz underground rádiója sugározta élő adását. Ezután pedig éjszakába nyúlóan különböző műfaji tematikus estek szórakoztattak, DJ-kkel és élőzenével. Az egyes estéken metál, jazz, dub, funk, hiphop, neo soul, drum & bass, house és techno zenék is felhangzott a régi kőfejtőben. Itt adott koncertet a Szuperzöld is.

 

Gombaszög

 

A Korona zenei sátor alapvetően a komolyzenét képviselte a táborban. A zene közben pihenni vágyók változatos szettek közül választották ki a nekik megfelelőt, és egy fejhallgató segítségével mélyedhettek a zenébe, kényelmes fotelokban vagy akár ágyakon ejtőzve. A sátor vezetői fontosnak érzik az aktív részvételt kívánó zenei programokat is, így délutánonként világzenei workshop és közös örömzenélés várta azokat, akik a zenét nem csak hallgatni szeretik. Ráadásul, ha már alternatív zenei program, a hét folyamán három környékbeli zenekar, az EndORFin, az A.F.F. és a HoryZone is fellépett a Koronában.

Az azonban mindenképp közös a két sátorban, hogy bármelyik napszakban ment is oda az ember, biztosan talál néhány érdeklődőt. Gombaszögön ugyanis nem ért véget a zenei élet a nagyszínpadon!

Wawruch Róza, ATEMPO.sk