OTT VOLTUNK: Tehetséges fiatal művészeké volt a színpad Csábon - ITEFESZT 2017

Tehetséges fiatal művészeké volt a színpad Csábon - ITEFESZT 2017

Első jubileumához érkezett az Ifjú Tehetségek Fesztiválja (ITEFESZT). Ötödik alkalommal rendezték meg a tehetségkutatót a nagykürtösi járás magyar ajkú fiataljai részére, melynek ezúttal is Csáb adott méltó otthont.

Két tucat fellépő mutatkozott be a lelkes közönségnek. A résztvevők három kategóriában adták elő produkcióikat, így énekesek, zenészek, valamint vers és prózamondók váltották egymást. A legjobbakat sok tehetség közül a háromtagú szakmai zsűri választotta ki Bodonyi András zenész-tanárral az élen, akinek Koterik Tamás zenész-tanár és Kotoráné Belák Rózsa előadó segítettek.

 

A zsűri

 

Díjazottak

Egyéb kategória
1. díj Jánoska Mátyás – vers (Inám)
2. díj György Viktória – vers (Csáb)
3. díj Balga Erik – próza (Csáb)

Zene kategória
1. díj Gömöry Bíborka – furulya (Ipolynyék)
2. díj Nagy Dávid – gitár (Apátújfalu)
3. díj Nagy Anna – furulya (Ipolybalog)

Ének kategória
1. díj Nagy Ráhel (Ipolynyék)
2. díj Maulík Ema (Györki)
3. díj Bariak Ľuboš (Csáb)

Fesztivál fődíjasa
Bodzsár Mária – zongora (Ipolybalog)

 

Szeder Kórus

 

A kísérő programban idén is teret kaptak a tavalyi győztesek, valamint a járás tehetségei. Bemutatkozott Híves Boglárka, Hlavács Réka, Lenicky Erik és a csábi Szeder Kórus is. A szünetben pedig lehetőség volt megtekinteni a Kodály Zoltán életét, munkásságát bemutató kiállítást is.

A szerevezők, az MKP Nagykürtösi Járási Elnöksége és Csábi Helyi Szervezete, a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya és Csábi Alapszervezete, valamint Csáb Község és a Csábi Alapiskola és Óvoda összefogása ismét meghozta gyümölcsét. Egy újabb sikeres rendezvénynek lehettünk tanúi Csábon, ahol figyelemre méltó tehetségek tűntek fel és kaptak lehetőséget a szélesebb körű bemutatkozásra.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos (Lala Photo)