MEGNÉZTÜK: Rómeó és Júlia modern feldogozásban (+FOTÓ)

Rómeó és Júlia modern feldogozásban

Valami megmagyarázhatatlan történik a színpadon, amikor egy Shakespeare művet adnak elő modern feldolgozásban. Az angolszász irodalom remekműveit megalkotó zseni monológjai és fordulatai olyan szabadon értelmezhetőek, hogy számos színpadi megoldással találkozhatott már a nagyérdemű az évek folyamán.

 

Rómeó és Júlia

 

A Komáromi Jókai Színház csapat Martin Huba rendező vezetésével is egyedi módon nyúlt a műhöz. Gimnazistákkal együtt néztük végig a darabot, és ami azt illeti, meg voltam lepődve, hogy ők is mennyire élvezték az előadást.

 

Rómeó és Júlia

 

Remekül volt megoldva például a díszlet átrendezését. Ugyanis míg a homályban a munkások átpakolták az eszközöket, addig a kórus továbbvitte a cselekményt. A modern zenével előadott jelenetek az újdonság és a frissesség varázsával töltötték meg a színházat. Nem volt szó arról, hogy a nyelvi akadályok, amelyek talán problémát jelenthettek volna a diákoknak, megakasztják a sztorit. Hogy csúnya szóval éljek, teljesen "fogyasztható" volt a fiatalok számára is.

 

Rómeó és Júlia

 

Akárhányszor láthattuk már, vagy akárcsak ismerjük a történetet, valahol mélyen mindig megindítja az embert. És a társulat által választott megoldások és kifejezésmódok teljesen átadták ezt az érzést. Egy kitűnő előadásnak lehettünk szem és fültanúi.

 

 

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Tóth Tamás (Sylon)