MEGNÉZTÜK: Rómeó és Júlia modern feldogozásban (+FOTÓ)

Valami megmagyarázhatatlan történik a színpadon, amikor egy Shakespeare művet adnak elő modern feldolgozásban. Az angolszász irodalom remekműveit megalkotó zseni monológjai és fordulatai olyan szabadon értelmezhetőek, hogy számos színpadi megoldással találkozhatott már a nagyérdemű az évek folyamán.

 

Rómeó és Júlia

 

A Komáromi Jókai Színház csapat Martin Huba rendező vezetésével is egyedi módon nyúlt a műhöz. Gimnazistákkal együtt néztük végig a darabot, és ami azt illeti, meg voltam lepődve, hogy ők is mennyire élvezték az előadást.

 

Rómeó és Júlia

 

Remekül volt megoldva például a díszlet átrendezését. Ugyanis míg a homályban a munkások átpakolták az eszközöket, addig a kórus továbbvitte a cselekményt. A modern zenével előadott jelenetek az újdonság és a frissesség varázsával töltötték meg a színházat. Nem volt szó arról, hogy a nyelvi akadályok, amelyek talán problémát jelenthettek volna a diákoknak, megakasztják a sztorit. Hogy csúnya szóval éljek, teljesen "fogyasztható" volt a fiatalok számára is.

 

Rómeó és Júlia

 

Akárhányszor láthattuk már, vagy akárcsak ismerjük a történetet, valahol mélyen mindig megindítja az embert. És a társulat által választott megoldások és kifejezésmódok teljesen átadták ezt az érzést. Egy kitűnő előadásnak lehettünk szem és fültanúi.

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
 

 

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Tóth Tamás (Sylon)