OTT VOLTUNK: Ilyen volt az első Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó

OTT VOLTUNK: Ilyen volt az első Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó

Első alkalommal rendezték meg hétvégén Dunaszerdahelyen az országos Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozót. A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete álmodta meg az eseményt, amit egy egész országot bejáró programsorozat előzött meg.

 

Ifjú Szivek Táncszínház

 

A nyitónapon Hégli Dusan koreográfus és Agócs Gergely néprajzkutató előadását tekinthette meg a közönség, ahol az Ifjú Szivek Táncszínház működött közre. Az estét táncház zárta.

A második nap igazi seregszemle volt, táncosok és népzenekarok mutatkoztak be az ország különböző pontjaiból. Délelőtt a Szlovákia Magyar Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek álltak színpadra, délután a számos tánc alapjait sajátíthatták el az érdeklődők.

 

Pósfa Zenekar

 

Az esti órákban a megtelt sportcsarnokban a Szlovákia Magyar Felnőtt Néptáncegyüttesek is bemutatkoztak. Az estét és a rendezvényt a Parno Graszt koncertje zárta.

A kétnapos színvonalas rendezvényen a régi és az új generáció tagjai egyaránt megjelentek, szereplőként és érdeklődőként is. Jó volt látni, hogy ilyen sokan tesznek hagyományaink megőrzéséért és örökségünk továbbadásáért.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András