Kürti Borfesztivál - Demjén Ferenc, Elán Forever, ...

Demjén Ferenc

Egy helyi borász, Kasnyik Tamás által hét éve hívták életre a Kürti Borfesztivált, mely idén Szabad kürti borköztársasággá változtatta a kürti szőlőhegyet. Ez utal arra, hogy egy időtálló, belső szabadságot nyújtó és a felületes divathóbortoknak ellenálló értékeket képviselő rendezvényről van szó.

A kürti szőlőtőkék mindig ugyanazon a helyen vannak, mélyen gyökeret verve a falu fölött húzódó szőlőhegyen, ahogy a kulturális értékek, a közösség, a haza és a bor szeretete is mély gyökeret vert az itteni emberek szívében, tudatában.

Idén a borfesztiválon öt közép-európai ország több mint 50 borásza várta a környékről és a távolabbi vidékekről Kürtre érkezett vendégeket. A gazdag és változatos kulturális programkínálatból szemezgetve a videóösszeállításban az Elán Forever koncertjéből és az est fénypontját jelentő, sok ezer ember előtt zajlott Demjén Ferenc koncertből láthatnak egy kis ízelítőt, de a ZSEB zenekar és a Deep Voice Group együttes is feltűnik a képeken, valamint bepillantás nyerhetnek a szőlőhegyi vidám forgatag hangulatába is.

 

ATEMPO.sk
forrás: kralikTV.com