OTT VOLTUNK: Az élő zene varázsa a szederFESZT-en

OTT VOLTUNK: Az élő zene varázsa a szederFESZT-en

Két teljes nappal régiója legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát a szederFESZT. A közép-szlovákiai Csábra ezúttal is igényes élőzenével „csábították” a látogatókat, ahol minden korosztály megtalálhatta a számára legjobb programot.

 

ESTENDØN

 

A szombat reggel SZEDER OLIMPIA-val indult, majd kora délután gyermekprogramokkal és élményparkkal folytatódott. Ennek keretében a Paramisi Társulat legújabb gyerekelőadását is megtekinthettük. Ezután már beindult a ZENE a nagyszínpadon, amelyet elsőként a 2017-es év hazai felfedezettje, a farnadi ESTENDØN foglalt el. Az együttes lendületes dalai megalapozták a fesztivál idei hangulatát. A közönség nagy tapssal jutalmazta a fiatal csapat szuper kis koncertjét.

 

ARIZÓNA

 

Négy év után visszatért a fesztiválra a dunaszerdahelyi ARIZÓNA új felállásban, új dalokkal. Saját szerzemények és jó kis feldolgozások hangzottak el a Maja vezette csapattól a hazai közönség nagy örömére.

 

EDDA majdnem

 

Az estét az Edda Művek legnagyobb slágereivel indították. A felvidéki EDDA majdnem kitűnően tolmácsolta a dalokat és egy fergeteges, több mint két órás bulit csapott a színpadon. Majd a Royal Ladies tánccsoport valamint a VÍZIVARÁZS látványos showja, és a hajnalig tartó utcabál + disco zárta az első napot.

Vasárnap délelőtt Szeder Fábiánra, íróra, szerzetesre, a palócok első kutatójára emlékeztek a község lakói és a vendégek, délután pedig folytatódtak a programok. A helyi gyerekek, fiatalok után a frissen alakult néptánccsoport, valamint a Szeder Kórus is bemutatkozott Zaťko Veronika vezetésével, majd a színpadot újabb zenekarok foglalták el.

 

Szeder Kórus

 

Mint minden évben, most sem maradhatott ki a csábi Unlimited Souls, akik magyar és angol slágereket zúztak sajátos rockos, olykor metálos feldolgozásban.

 

Unlimited Souls

 

Kora este egy igazi élő Beatles Show-t láthattunk a színpadon. A legendás, máig közkedvelt dallamokat a budapesti THE BLACKBIRDS-nek köszönhetően idézhettek vissza az idősebbek és a fiatalok is. Kitűnő koncert volt.

 

THE BLACKBIRDS

 

A fesztivált a 20 éves UNIQUE formáció Völgyesi Gabival az élen zárta, akik a szederFESZT-en adták egyetlen szlovákiai nagykoncertjüket. Hallhattuk az együttes legismertebb dalait, felcsendül a Mi van a nevedben?, a Csillagtenger, az Angyal, a Mozaik, valamint újdonságokat is megszólaltattak zenekaros és akusztikus formában is.

 

UNIQUE

 

A két nap házigazdája BALLA IGOR műsorvezető, zenész, a Kobold zenekar frontembere volt, aki ebben a formában először mutatkozott be a régióba és igazi frissességet hozott a színpadra.

Idén is jó példát mutattak Csábon és most is bebizonyosodott, hogy van közönsége az igényes élő zenének. Aki teheti legközelebb is látogasson el erre a családias, de egyre bővülő fesztiválra, a szederFESZT-re, melyről remélhetőleg még sok éven át fogunk hallani.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos