OTT VOLTUNK: Charlie koncert zárta a Szent Korona Ünnepet (FOTÓ+VIDEÓ)

OTT VOLTUNK: Charlie koncert zárta a Szent Korona Ünnepet

Augusztus elején már hagyományosan Ipolybalogra szegeződik a figyelem, ahol idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Szent Korona Ünnepet. Egész Kárpát-medencéből érkeztek vendégek, akik a magyarság jelképének hiteles másolata előtt tisztelegtek ezen a napon.

Az esemény díszmenettel és szentmisével vette kezdetét, melynek főcelebránsa Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója volt. Ünnepi beszédet Koncsol László József Attila-díjas esszéíró, költő tartott.

 

Szent Korona Kórus

 

A szentmisén közreműködött a helyi Szent Korona Kórus, a Doráti Kamarazenekar Salgótarjánból, orgonán kísért Mekis Péter, szólót énekelt Farkas András operaénekes. Vezényelt Torják Vilmos és Molnár Ottó.

Idén is átadták a Szent Korona Emlékérmeket. Ezúttal a 10 éves Ipolybalogi Művészeti Alapiskolát díjazták, valamint poszthumusz emlékérmet adományoztak az alsóbodoki Paulisz Boldizsárnak.

 

 

Az egész napos programot egy kitűnő koncert zárta.

A „Jég Dupla Whiskyvel”, a New York- New York”, a „Zenegép”, a „Könnyű álmot hozzon a szél” és számtalan, ma már örökzöldnek tekinthető slágert hallhattunk a Liszt-díjas Charlie-tól, aki 70-es turnéja keretében látogatott el Felvidékre.

 

 

A funky, a soul, a jazz és a rock parádés elegyét szólaltatta meg a kitűnő zenészekből álló Charlie Band. Érdemes megnézni ezeket a neveket is:

Póta András - dobok
Lattmann Béla - basszusgitár
Halász János - billentyűs hangszerek
Csiszár Péter - szaxofon
László Attila - gitár

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin