OTT VOLTUNK: Csendült a nóta Nagyfödémesen

Szeptember közepén Nagyfödémesen a helyi művelődési központban első alkalommal rendeztek nótaest.

Számomra mindig nagy öröm egy nótaesten részt venni, mivel a magyar nóta az, amely évszázadokon keresztül hangzásában, nyelvünk szépségében magyar maradt, amint azt a következő idézet is példázza: "a legény a nótával köszönti párját, a tulipános ablakban a szép magyar lánykát!". A zene, a dal sok esetben összeköti a nemzeteket és megnyitja a szíveket.

 

Szeredy Krisztina

A műsor megálmodója a Magnólia Trió tagja, Slezák Erika volt, aki elhatározta, hogy megdaloltatja Nagyfödémes lakosságát. Az műsor folyamán több amatőr előadó is színpadra lépett. Hallhattuk Cséfalvay Zsolt, Csemez Anikó, Deák Béla, Jalsovszky Mónika, Lachata Pál, Nagy Attila, Oláh Júlia, Slezák Erika, Szőcs Márta és Tuskó Rózsa énekét. Az est vendég Szeredy Krisztina énekművész, primadonna volt, a műsort pedig a Pátria rádió munkatársa, Bodri Eleonóra vezette.

Azt, hogy ilyen műsorokra szükség van bizonyította a teltházas művelődési központ. A fellépő énekesek szívet, lelket melengető dalokkal varázsoltak el bennünket. A hangulat kitűnő volt, remekeltek az énekesek és ifj. Berki László és cigányzenekara is egyesre vizsgázott.

 

Közös ének

Ez a csodálatos est a közönség és Szeredy Krisztina művésznő közös énekével végződött: zengett a terem a daltól és a tapstól.

Köszönetet érdemel minden énekes, szereplő és támogató (többek közt Nagyszombat Kerület Önkormányzata), akik nagyban hozzájárultak e szép rendezvény sikeres megvalósításához. Bízunk benne, hogy jövőre ismét szól a magyarnóta Nagyfödémesen.

Krizsanné Kajos Irén, ATEMPO.sk
Fotó: Nagy Fanni, Hanzel Lajos