Ők kapták az Öröm a Zene díjakat - több tízezren élvezték a zenét a Budapest Music Expón (FOTÓK és VIDEÓ)

Lukács Peta

Véget ért a 13. Budapest Music Expo. A Hungexpo G és F csarnokában három napon keresztül szólt a zene. Rengetegen érkeztek a rendezvényre azért, hogy kipróbálhassanak hangszereket, megnézzenek bemutatókat és rész vegyenek szakmai előadásokon. A Budapest Music Expóra több tízezer ezer ember látogatott ki.

A három nap alatt nyitástól zárásig szóltak a gitárok, a dobok, a zongorák és egyéb hangszerek, kütyük. A rendezvény ideje alatt közel háromszáz hangszerbemutató és koncert zajlott.

Fangler's

A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntője. A versenyt a Fangler's nyerte, így a zenekar a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) jóvoltából 1 millió forint értékű hangtechnikai felszereléssel gazdagodott. Mellettük három együttes kimagasló tehetségét ismerte el a zsűri különdíjjal, ők a Nene, a Ruby Harlem és a Carson Coma.

Ruby Harlem

A Hanosz idén is kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személyeket kívánta elismerni.

Az év zenésze Köteles Leander,
az év helyszíne az Analog Music Hall,
az év zenepedagógusa díjat idén nem egy tanár, hanem egy intézmény, a Kőbányai Zenei Stúdió kapta,
az év felfedezettjei Berkes Olivér és Závodi Marcell,
az év hangmérnöke Mohai György,
az év hangtechnikusa Bácskay Gábor,
az év fény- és látványtechnikusa Magony Zoltán,
az év hangszerjavítója Medgyesi Tibor,
az év zenei újságírója Hegedűs István,
az év különdíjasa Jantyik Zsolt,
a Budapest Music Expo különdíjas terméke a Pearl MinicPro Dobmodul és Pearl E-merge elektromos dob lett.

A díjátadó

 

Andrásik Remo

A Budapest Music Expóra idén is több tízezer zeneszerető ember látogatott ki. „A 13. expó számomra jelenleg a legkedvesebb az összes eddigi közül, mivel az idei évben számtalan olyan jelentős történést sikerült megvalósítanunk, amit ezelőtt még senki sem csinált Magyarországon” – mondta Andrásik Remo főszervező.

„Ilyen például a Magyar Gitárosok Fala, amivel tiszteleghettünk számos ma élő és alkotó gitáros előtt, vagy az oktatási szekció, amely páratlan összefogással jött létre. De említhetném a 93 szakmai programot is.”

Magyar Gitárosok Fala

Az expót idén 13. alkalommal rendezték meg, és a szervezők szeretnék jövőre is tető alá hozni.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó, videó: Zaťko Ervin, Budapest Music Expo