OTT VOLTUNK: Felvidéki és magyarországi művészeti iskolák közös koncertje Lukanényén

OTT VOLTUNK: Felvidéki és magyarországi művészeti iskolák közös koncertje Lukanényén

Közös növendékkoncertre került sor november 20-án a Lukanyényi Alapiskolában, ahol a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és az Ipolybalogi Művészet Alapiskola kihelyezett lukanényei tagozatának növendékei mutatkoztak be.

Az estét a házigazda Híves István, az Ipolybalogi Művészet Alapiskola igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte az egybegyűlteket, többek között a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóját, Csábi Istvánt, a tanári kart, a polgármestereket.

 

Az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola kórusa

A bő egy órás koncerten színes zenei élményben részesülhetett a közönség. Repült az idő, mivel nagyon sok hangszer hangja ragadta el magával a hallgatókat. A gitár, zongora, furulya, szintetizátor, ének, énekkar mellett a meghívott zenész diákok bemutatták tudásukat trombitán, citerán, fuvolán. De halhattunk kamarazenét klarinéton és szaxofonon is.

A sikeres koncertet jó hangulatú közös beszélgetés zárta az alapiskola éttermében, ahol már a következő közös koncert tervei is elhangzottak, amelyre majd Balassagyarmaton kerül sor.

 

 

Zaťko Veronika, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Veronika