OTT VOLTUNK: Dunaszerdahelyen zárta felvidéki turnéját a jubiláló Csík Zenekar

Csík zenekar

30 éve áll színpadon az autentikus népzenét magyar könnyűzenei feldolgozásokkal vegyítő, Kossuth-díjas Csík zenekar. Az ősz folyamán Felvidék több pontján is jubileumi koncertet adtak. A turnét Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban zárták.

A zsúfolásig megtelt színházteremben a közönség hallhatott régebbi és újabb számokat is a zenekartól, de a legnagyobb sikereik is felcsendültek.

 

Csík zenekar

 

"Egész évben ünnepeltük a zenekar három évtizedes zenei pályafutását. Amikor színpadra lépünk, a zene szeretete ugyanúgy bennünk van, mint 1988-ban, amikor Kecskemét főterén Csík Jánossal megalakítottuk a csapatot. Hosszú évek óta heten zenélünk és próbáljuk tovább adni a magyar népzene szeretetét" - mondta Kunos Tamás, a zenekar alapító brácsása.

A formáció 1993-ban készítette el erdélyi és magyar népzenét tartalmazó első lemezét Boldog szomorú dal címmel. Az együttes országos népszerűségét elsősorban a Kispál és a Borz, valamint a Quimby dalainak átértelmezése hozta meg számukra. A legutóbbi stúdióalbum, az Amit szívedbe rejtesz 2014-ben jelent meg.

 

Csík zenekar

 

Az együttes tagjai:

Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika)
Bartók József (bőgő)
Csík János (hegedű, ének)
Kunos Tamás (brácsa, dob)
Majorosi Marianna (ének)
Makó Péter (szaxofon, tárogató, klarinét)
Szabó Attila (hegedű, gitár, ének)

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András