OTT VOLTUNK: Harang csendült Dunaszerdahelyen is

OTT VOLTUNK: Harang csendült Dunaszerdahelyen is

December elején indult útjára Harang csendül címmel Rák Viktória, Csémy Balázs és a Lakatos Róbert vezette Beliczay kvartett turnéja, mely Kelet, Közép és Nyugat-Szlovákia több magyarlakta városát érintette.

Kedden, december 18-án a dunaszerdahelyi Református templom látta vendégül a hattagú csapatot. Az estét Győry Attila, a Családi könyvklub vezetője nyitotta meg, majd átadta a szót a művészeknek, hogy együtt hangolódjanak a közönséggel az év egyik legszebb, legbékésebb ünnepére.

A műsorban klasszikusok művei, megzenésített versek és a magyar irodalom ismert költőinek és íróinak karácsonyi hangulatú gondolatai hangzottak el.

 

Csémy Balázs

 

József Attila, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Benedek Elek, Szép Ernő vagy Mezei Mária verseit, elbeszéléseit hallhattuk Rák Viktória és Csémy Balázs előadásában. Emellett Mozart, Bach és Vivaldi “karácsonyi hangvételű” szerzeményei is felcsendültek a Beliczay kvartett tolmácsolásában (Július Horváth, Viliam Trgo, Lakatos Róbert, Rácz Csaba).

A turné ma, december 19-én a komáromi Tiszti Pavilonban zárul, ahol a fellépőkhöz a Mariánum alapiskola gyermekkórus csatlakozik Orsovics Yvette vezetésével.

Köszönet az élményért a művészeknek.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András