OTT VOLTUNK: Nagyboldogasszony havi nótaest Vágán

Vágán, a széppé varázsolt kultúrházban újra szólt a nóta január 27-én. Zsúfolásig megtelt a nagyterem a nótaestet szerető és megtisztelő emberekkel.

A programot a falu polgármestere, Kubica Adrián nyitotta meg. „Ez az est egy olyan esemény, amelyen az előadók és a megjelent vendégek együtt ünnepelik a Magyar kultúra napját és ennek keretén belül a magyar nótát is.” - mondta beszédében. „A magyar nóta nem más, mint népies műzene, ami cigányzenekari kísérettel előadva csúcsosodik ki. Így a legszebb és így nyújt igazi élményt.”

Hegedűjén a magyarnak
úgy zokog a magyar nóta,
mint hogyha egy egész nemzet
eltemetett álma volna …

(részlet: Wass Albert - Magyarok dalolnak)

Fergeteges este vette kezdetét vidám dalolással, ahol amatőr előadók léptek színpadra. A nótaest vendége Szeredy Krisztina művésznő, primadonna volt.

Fellépett még a Magnólia Trió /Csemez Anikó, Cséfalvay Zsolt és Szlezák Erika/, Deák Béla, Filo Katalin, Jalsovszky Mónika, Lachata Pál, Modróczky János, Oláh Julianna, Simkó Mária és Szőcs Márta. A műsort Andrisák Viola vezette.

 

Nótaest

 

Azt, hogy ilyen zenés estekre igényt tart a falu lakossága, bizonyította a teltházas kultúrterem, az együttdalolás az énekesekkel, akik csodálatos, szívet-lelket melengető dalokkal leptek meg bennünket a közönséget. Dicséretet érdemel ifj. Berki László és cigányzenekara Budapestről, akik ismét jelesre vizsgáztak itt Vágán, Felvidéken.

A műsor végén a terem zengett a daltól és a tapstól. Állva tapsoltunk és így tisztelegtünk e csodálatos, élményekben gazdag estnek.

"Az én imám mindössze egyetlen mondat:
Isten segíts, hogy itt a Mátyusföld szívében megmaradhassunk
embernek és MAGYARNAK!"

Krizsanné Kajos Irén, ATEMPO.sk