OTT VOLTUNK: Teltház előtt szóltak a legismertebb Zorán dalok

OTT VOLTUNK: Teltház előtt szóltak a legismertebb Zorán dalok

Zorán Magyarország egyik ikonikus zenésze, akit még az egykori Jugoszláviának köszönhetünk (Dusán testvérével együtt). Több évtizede szólítja meg közönségét igényes dalaival, minőségi koncertjeivel. Az utóbbi években a hazai szervezőknek köszönhetően rendszeresen láthatjuk őt Felvidéken is.

Ezúttal Dunaszerdahelyen állt (ült) színpadra, ahol a március eleji koncertjét pótolta, amiért mindjárt az elején elnézést is kért.

A csallóközi városba a Ti kértétek… című műsorával érkezett, melynek repertoárja egyedi módon született.

A rajongók kéréseit és javaslatait figyelembe véve több mint 100 dalból választották ki a műsoron szereplő 28 szerzeményt. Természetesen elhangoztak a jól ismert, kihagyhatatlan számok is, de emellett felcsendültek a közönség által „reklamált”, rég nem játszott dalai is.

 

Zorán

 

Mindez – ahogy megszoktuk Zorántól – a legmagasabb zenei színvonalon olyan kiváló zenésztársak kíséretében, mint Sipeki Zoltán gitárvirtuóz, Gátos Iván zongorista és Csányi István szaxofonművész. Melléjük csatlakozott a három vokalista hölgy, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara.

Két órára egy igazán kellemes hellyé varázsolta a Csaplár Benedek Művelődési Központot Zorán, az olykor vidám, lendületes, majd pedig a szomorú, melankolikus hangvételű dalok kitűnő egyvelegével.

Aki teheti, az legalább egyszer menjen el egy Zorán koncertre. Mi ezt már többször is megtettük :)

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András