OTT VOLTUNK: Utaztunk egyet a Bagossy Brothers Company-vel

Az erdélyi Bagossy Brothers Company igazán eseménydús öt év után van, ami alatt sikeres pályát futott be a hazai könnyűzenei életben. Mára a legnagyobb klubokat töltik meg dupla, vagy akár tripla koncertekkel és a fesztiválok elengedhetetlen fellépői lettek.

Februárban jelent meg legújabb lemezük Veled utazom címmel, amit országos turné keretében mutatnak be.

A koncertkörút egyik állomása volt Balassagyarmat is, ahol első alkalommal léptek színpadra az NKA támogatásának köszönhetően.

 

Bagossy Brothers Company

 

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központban hallhattuk az új lemez már mindenki által ismert felvételi mellett a zenekar legnagyobb slágereit is. A banda dinamikájával igazán jó hangulatot varázsolt a koncertterembe, amihez kitűnő hangzás is párosult az este folyamán, így egy igazi zenei utazásban vehettünk részt.

Aki lemaradt a koncertről április 6-án, szombaton Vácon bepótolhatja. És jó hír, hogy a június közepén induló Ipoly Feszt-en is fellép majd a Bagossy Brothers Company.

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő barátokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk). Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredményeként 2017-ben a zenekart Fonogram Díjra jelölték (az év felfedezettje kategóriában) valamint a Petőfi Zenei Díjra (az év felfedezettje és az év dala kategóriában).

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos