OTT VOLTUNK: Magna Cum Laude koncert nyitotta a Kürti Borfesztivált

Magna Cum Laude

Egy helyi borász, Kasnyik Tamás által tizenkét éve hívták életre a Kürti Borfesztivált, mely idén is Szabad kürti borköztársasággá változtatta a kürti szőlőhegyet. Ez utal arra, hogy egy időtálló, belső szabadságot nyújtó és a felületes divathóbortoknak ellenálló értékeket képviselő rendezvényről van szó.

Idén a borfesztiválon hat ország több mint 30 borásza várta a környékről és a távolabbi vidékekről Kürtre érkezett vendégeket. A finom nedű mellett gazdag és változatos kulturális programkínálatból válogathattak a látogatók.

Az első nap legjobban várt koncertjét az idén húszéves jubileumát ünneplő Magna Cum Laude adta. A zenekar azon kevés hazai formációk egyike, akik mind a szakma elismerését, mind a közönség feltétlen szeretetét kivívták maguknak, ami a koncerten is érezhető volt.

 

Magna Cum Laude

 

Jó néhány Fonogram-díjjal és számtalan nagysikerű bulival (kluboktól kezdve az összes fontosabb fesztiválon át egészen arénákig) a hátuk mögött Mező Misi és csapata a Kürti Borfesztiválon is bizonyította, hogy még mindig a hazai popszínpadok egyik legszínesebb zenekaráról van szó.

Olyan örökbecsű, soha el nem kopó slágereket hallhattunk, mint a Színezd újra, a Köszönet vagy a Vidéki sanzon. Az újabb dalokból is kaptunk ízelítőt, így szólt a Mit ér? vagy a Volna-e kedved? A végén pedig jött a kihagyhatatlan Pálinka Dal.

 

“Hát köszönjük meg az utolsó pohár bornak, hogy összehozott minket az utókornak.”

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk