OTT VOLTUNK: Újra csendült a nóta Nagyfödémesen

OTT VOLTUNK: Csendült a nóta Nagyfödémesen

Egy év után, szeptember első vasárnapján újra összegyűltek a nagyfödémei művelődési központ nagytermében a nótakedvelők. A műsor szervezői, a Magnólia Trió tagjai ismét megdaloltatták a zsúfolásig megtelt teremben a közönséget.

Az est egyik vendége Szeredy Krisztina énekművész, primadonna volt, aki 2016-tól a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje. Számos országba lépett már színpadra, többek közt Németországban, Belgiumban és Kanadában is.

 

Szeredy Krisztina

 

A fellépők között köszönthettük Madarász Katalin magyar nótaénekest is, aki számos kitüntetés tulajdonosa, többek közt Jákó Vera díjban /Arany/ és Emberi hang Életműdíjban is részesült, valamint Túrkeve díszpolgára. Páratlan szépségű felvételei generációknak jelentették és jelentik ma is a szülőföld szeretetét és magát a zenei anyanyelvet, amelyet nála hitelesebben évtizedek óta dalban senki nem tud közvetíteni.

 

Madarász Katalin

 

A műsorvezető ezúttal is a Pátria rádió munkatársa, Bodri Eleonóra volt.

A vendégművészeken kívül több amatőr előadó is színpadra lépett: Cséfalvay Zsolt, Csemez Anikó, Jalsovszky Mónika, Lőrincz Roland, Nagy Noémi, Nagy Attila, Slezák Erika, Szőcs Márta.

A fellépő énekesek csodálatos dalokkal ajándékoztak meg bennünket. A hangulat ezúttal is fergeteges volt, remekeltek az énekesek, de ifj. Berki László és cigányzenekara is jelesre vizsgázott. A teltházas művelődési központ újra bizonyította, hogy ilyen nótás műsorokra még mindig nagy szükség van.

 

Magnólia Trió

 

Köszönetet érdemel minden énekes, szereplő, támogató (többek közt Nagyfödémes község, Minority PT Pozsony, Szabó János) és Serczel Krisztián, a technika mestere, akik nagyban hozzájárultak e szép rendezvény sikeres megvalósításához.

Reméljük folytatódik a hagyomány és jövőre ismét szól a magyarnóta Nagyfödémesen.

Krizsanné Kajos Irén, ATEMPO.sk
Fotó: Hanzel Lajos