OTT VOLTUNK: A Haraszti Ádám Projekt-el ünnepelt a 10 éves MűvHázJazz Klub

OTT VOLTUNK: A Haraszti Ádám Projekt-el ünnepelt a 10 éves MűvHázJazz Klub

10 éve, 2009 nyarán indult útjára egy különleges eseménysorozat Balassagyarmaton, mely mára meghatározó színhelyé nőtte ki magát a műfaji berkeiben.

A MűvHázJazz Klub, elsősorban Zolnyánszki Zsoltnak köszönhetően a város és a régió egyedi színfoltjává vált. Sok-sok embernek Magyarországról és Felvidékről hozta közelebb a jazz műfajt, adott teret kitűnő fiatal tehetségeknek és már befutott, neves zenekarok is.

Eddig közel 80 koncertet valósítottak meg, melynek sorát a Haraszti Ádám Projekt bővítette a 10 éves jubileumon.

 

Haraszti Ádám Projekt

 

Haraszti Ádám dobos első saját zenekaraként alapította a formációt 2015 végén Londonban. Az eredeti felállásban Sheldon Agwu (London), Bodo Maier (Basel) és David Mrakpor (London) zenéltek, akikkel 2016 májusában elkészítették a formáció első kislemezét The First címmel.

A balassagyarmati koncerten Ádámhoz Turcsányi Áron basszusgitáron, Préda-Kovács Zsolt szaxofonon, Szabados-Tóth Bálint billentyűn, szaxofonon és Deák Attila gitáron csatlakozott.

A formáció felállása mindig változhat, időnként cserélődhetnek a zenészek, de zenéjüket mindig a jazz, soul és hipp-hopp műfajok jellemzik, ezek gyökereiből merítenek inspirációkat.

2019 májusában megjelent a jelenlegi felállás első közös nagylemeze Let it Flow címmel, amelyből a koncerten is ízelítőt kaptunk.

 

 

A lemezre meglepetésként egy énekes szám is felkerült, amin az ikonikus Sena hangja hallható. Ehhez készült el a zenekar első klipje is.

 

 

A MűvHázJazz Klub az idei évet Margo lemezbemutató koncertjével zárja, melyre november 16-án kerül sor.

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos