„A zene kimondja azt, ami kimondhatatlan” - művészeti iskolák találkoztak Ipolybalogon

„A zene kimondja azt, ami kimondhatatlan” - művészeti iskolák találkoztak Ipolybalogon

Az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola november 25-én közös növendékkoncertet tartott több művészetet oktató intézménnyel. Ezúttal a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola, az Ipolysági Művészeti Alapiskola, a Dunavarsányi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai csatlakoztak az eseményhez.

A közel két órás, színes koncertnek az ipolybalogi alapiskola adott helyet. Barokk, klasszikus, romantikus, XX. századi zeneszerzők művei kerültek terítékre, melyeket a diákok különböző hangszereken szólaltattak meg. Hallhattuk a zongora, trombita, cselló, kürt, gitár, fuvola, hegedű és klarinét hangját.

 

Ipolybalogi Művészeti Alapiskola

 

Fellépett az ipolysági és az ipolybalogi művészeti alapiskola énekkara is, akik műsoruk végén Karai József: Ugrótánc című kórusművét közösen szólaltatták meg. Az összkart Balázs Martina vezette és zongorán Baráz Ádám működött közre.

A koncert népzenével zárult: a Csáky Máté vezette Húros Banda 3 tagja bizonyította, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét, bemutatta a közös zenélés örömét, melyet a közönség vastapssal értékelt.

 

Ipolybalogi Művészeti Alapiskola

 

Az esemény végén Híves István, az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola igazgatója szólt az egybegyűltekhez és a résztvevő iskolákat már testvériskoláknak nevezte, ugyanis nem ez volt az első alkalom, hogy növendékeik közös koncerten szerepelnek. Bíznak abban, hogy a hagyomány tovább él és még számos lehetőség lesz a találkozásra, hiszen ez által is inspirálódnak a diákok és a pedagógusok is.

Köszönet az intézmény vezetőinek, tanárainak, diákoknak és a segítőkész szülőknek az emlékezetes közös délutánért.

 

 

Zaťko Veronika, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Veronika