A kulturális kincsünk ereje - Így tedd rá! tábor volt Búcson

Hétvégén került megrendezésre Búcson az Így tedd rá! program mini tábora, közel 60 felvidéki pedagógus részvételével. Az ország számos részéről érkeztek új és visszatérő, lelkes szakemberek.

A program során játékokat, táncokat, módszertani praktikákat sajátítottak el az óvodapedagógusok és tanítók. Az összejövetel célja a szakmai ismeretek bővítése mellett, egy erős és együttműködő szakmai és emberi közösség éltetése is, így a sok ismeretanyag mellett lehetőség volt közös időtöltésre és élményekre is.

 

Így tedd rá!

 

Ennek keretében első este farsangi táncház és éjszakába nyúló közös éneklés, táncolás is a program részét képezte, melyet egy borkóstoló előzött meg a Karkó pincészet jóvoltából, akik a tábor helyszínét is biztosították.

 

Így tedd rá!

 

„Az elmúlt két napot Búcson töltöttem, ahol több mint 50 felvidéki pedagógussal dolgoztunk és vigadoztunk.

Újra átélhettem, hogy jótett helyébe jót várhatunk. Határtalan szeretetet, élményeket, leírhatatlan emberi kapcsolatokat kaphattam. Közösségé formálódtunk a játékokban, az elköteleződésekben, a kézfogásokban, dalokban. Ez a kulturális kincsünk ereje.

Ennyi kell ahhoz is, hogy erős gyökerekkel, értékekkel bíró gyermekeket neveljünk mindennapjainkban Magyarországon és a határon túli közösségekben is. Ez a két nap újra alázatra tanított és újra megajándékozott azzal a tisztelettel, melyet küldetésem iránt érzek.” - mondta Balatoni Kata, a program kidolgozója és oktatója.

 

Így tedd rá!

 

Ebben a szellemiségben készül a csapat már a 2021-es Így tedd rá! felvidéki mini táborra, ahova szeretettel várják az új érdeklődőket és a visszatérő barátokat egyaránt.

ATEMPO.sk