Mintha a saját otthonában látott volna vendégül – Presser Gábor koncertjén jártunk

Újra Felvidéken járt Presser Gábor, Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész. Turnéja keretében Komáromba is sikerült meghívni őt. Sőt! Nem is egyedül jött, szájharmonikán közreműködött a kiváló Szabó Tamás.

Ha a lámpákon nem is, de még a lépcsőkön is lelkes rajongók ültek. Már pár héttel a koncert előtt kikerült a TELTHÁZ tábla. Presser Gábor olyan természetességgel ült le a hangversenyzongorához, mintha a saját otthonában látta volna vendégül a közönséget.

 

Presser Gábor

 

Presser „Piciről” ezúttal sem hiányzott a kerek szemüveg. Míg mesélt, emlékezett, lelkesen tapsolt a közönség és együtt énekelte, hogy Arra mennék én….

Az egy zongorára hangszerelt szerzői estjén gazdag repertoárjából válogatott: színházi darabok, LGT, Omega - slágerek és szóló dalai egyaránt elhangoztak.

A majdnem két órás zenés utazásba aktívan kapcsolódott be a közönség, Pici bácsi többször megszólaltatta a több mint hatszáz fős “kórust”.

Üde színfoltja a koncertnek a meglepetésvendég - Oláh Ibolya, aki kitaszítottságról, szegénységről, magányról, romaságról énekel új dalaiban.

A megindító szerzeményeket Presser Gábor jegyzi, akivel hosszú évek óta mély barátságot ápol.

 

Presser Gábor

 

„Voltam fiúval és voltam lánnyal, kirándulni nagy hátizsákkal, voltam veled és voltam mással, szembe’ velem – és a nagyvilággal” – énekli Ibolya, aki tükörbe néz a dalban, és olyan negatív jelzőkkel illeti magát, mint például ócska, gyáva, piszkos, szenya, porszem.

Presser Gábor koncertjén senki nem unatkozott, ironikus megjegyzései, meséi elvarázsolták Komárom közönségét. Három szóval élve: Egy élmény volt!

A felvidéki turné Somorján zárul pénteken, március 6-án. Jó szórakozást!

Králik Zsuzsanna, ATEMPO.sk
Kezdőkép: Stekovics Gáspár / wikipedia