Clevelandi vendégség – a Tanítókórus és a Csalló Amerikában

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa

A Csalló és a Tanítókórus három hetes észak-amerikai turnéja keretében az utóbbi napokat Ohio államban, Clevelandben töltötte, ahol a nagy létszámú Nyugati Oldali Református egyház vendégszeretetét élvezte. A jól megszervezett, zsúfolt program múzeumlátogatást, vásárlást, egyházak meglátogatását és egy Erie-tavi sétát is tartalmazott, valamint két felejthetetlen, teltházas koncert koronázta meg azt.

Csütörtökön Lorain volt az együttesek úticélja, ahol bár hanyatlik a magyar közösség, mégis bámulatos megvendégelés fogadta őket az egykor virágzó, ma viszont kissé lepusztult egykori gyárvárosban, és hálás, többszázas közönség is.

A pénteki várva várt clevelandi szereplés szintén teltház előtt zajlott, a közönség pedig fantasztikus hangulatban élvezte a felvidéki együttesek produkcióját – ezzel nagy örömet szerezve a szereplőknek maguknak is.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa és a somorjai Csalló zenekar közös észak-amerikai turnéja utolsó államásként Chicagoba látogat az elkövetkezendő napokban.

 

 

Tóth Árpád, ATEMPO.sk
fotó: Cséfalvay András, Kiss Gábor