Chicagóban búcsúztak együtteseink az észak-amerikai közönségtől

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa

Chicagóban két koncerttel fejezte be több mint háromhetes vendégszereplését a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa és a Csalló zenekar. Először a kiváló akusztikájú Szent István templomban énekeltek az ’56-os forradalom emlékére bemutatott szent misén, majd az azt követő ünnepi műsorban. Csodálatos emlék marad a lengyelajkú, a szertartást angolul vezető atya prédikációja, aki a magyar nemzet viselkedését példaként állította a hívők elé, szavai szerint ugyanis Jézus maga is a szabadság pártján áll, hisz az emberiséget megszabadítani jött el a Földre.

Még ugyanaznap délután a chicagoi magyar baptista közösség meghívásának is eleget tettek, s ott zárult szakmai programjuk.

Az elmúlt napokat az együttesek Chicagoban töltötték városnézéssel és vásárlással Trufán Áron fiatal református tiszteletes és gyülekezete vendégszeretetét élvezve, hogy aztán csütörtökön délután repülőre szállva péntek reggel már Bécsben landoljanak.

Az egy életre szóló élményeket adó turné főszervezőjének, Poznán Béla püspök úrnak az ATEMPO.sk hírportálján keresztül is hálásan köszönik a résztvevők a szervezést, a törődést, és azt, hogy a főtisztelendő csaknem végig elkísért őket.

 

 

Indul a Tanítókórus Amerikai turnéja

A Tanítókórus landolt Kanadában

Tanítókórus Amerikában - Vendégségben a magyar püspöki konferencia elnökénél

Fairfield – egy nap, két koncert (Tanítókórus Amerikában)

New York – egy város, két koncert (Tanítókórus Amerikában)

New Brunswick – egy prosperáló magyar közösség (Tanítókórus Amerikában)

Ligonier - a Bethlen otthon szolgálatában

Clevelandi vendégség – a Tanítókórus és a Csalló Amerikában

Chicagóban búcsúztak együtteseink az észak-amerikai közönségtől

Tóth Árpád, ATEMPO.sk
Fotó: Kiss Gábor