Ő most is fiatal - névadójára emlékezett a Zenthe Ferenc Színház

Ő most is fiatal - névadójára emlékezett Zenthe Ferenc Színház

Névadója születésének századik évfordulójára emlékezett a Zenthe Ferenc Színház április 24-én. A járványra való tekintettel az eredeti tervekhez képest csökkentett programmal, szűk körben idézték meg Zenthe Ferenc munkásságát és személyiségét.

A nagy napot egyhetes felvezetés előzte meg a színház online felületein, pályatársak emlékezéseivel, filmajánlókkal, Zenthe Ferenctől származó gondolatokkal. A centenárium napján a színház vezetői és művészei a budapesti Farkasréti temetőben, valamint Salgóbányán, Zenthe Ferenc mellszobránál szűk körű koszorúzással rótták le tiszteletüket a Nemzet Színésze előtt.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

"Sokan vallják, köztük például Müller Péter is, hogy nincs halál, és nincsenek halottaink. Mindenki él, csak nem itt, hanem ott. Tovább ment. Átköltözött. Ezért akit szeretsz, az VAN, mert a szeretet nem múlik el soha. Gondolj hát rá, idézd meg magadban a lényét, de ne öregemberként, mert nem az! A lélek világában ugyanis nincs elmúlás, így öregség sincs. Ő most is fiatal” - hangzott el a színház igazgatója, Simon Lajos emlékező beszédében.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

A Zenthe 100 programsorozat a korlátozások feloldása után tovább folytatódik. A színház számos érdekes eseményt tartogat továbbra is a tarsolyában, amelyek között szerepel

drámapályázat, egyházi koncert, könyv megjelentetése a salgótarjáni színjátszás történetéről, Zenthe-filmnapok az Apolló mozi Art termében, vagy a Magyar Színészválogatott - SBTC Öregfiúk labdarúgó mérkőzés. Az eseménysorozat 2021. január 22-én záródik le.

ATEMPO.sk
Fotó: nool.hu