Ilyen volt a második ZeneMánia Tábor Tatán

Egy hét könnyűzenei élménysorozat egy második családban. A tatai Peron Tehetségközpontban 25 ifjú tehetség egy héten keresztül foglalkozott a zene minden érdekes szegmensével Cserteg István és Ruska Péter vezetésével. 25 ifjú tehetség, 25 oktatóval indította a második tatai ZeneMánia tábort. A zene szeretete, az öröme került ismét a középpontba. A közösségfejlesztés és a zene tanulása a legszélesebb értelemben bekerült a heti programba. A foglalkozások többsége interaktív módon vonta be a fiatalokat a tudás rejtelmeibe. A záró gálaműsorra eljöttek a családok, barátok, érdeklődők: a közel másfél órás programban zseniális produkciókban adtak számot a tanultakról a tehetséges fiatalok.

A táborba fiatal, komplex személyiséggel rendelkező tehetségek érkeztek Tatáról, Tatabányáról, Dunaalmásról, Mocsáról, Kocsról és Vértessomlóról. Érdeklődésüket szolgálta az előadások, workshopok hosszú sora. Többek között tudást szerezhettek a produceri munkáról, a marketingről, a nyilvános szereplések formáiról, a koreográfiáról, a vizualitásról. A zenei fejlesztésekről minden kiváló tanárok gondolkodtak.

 

ZeneMánia Tábor

 

Cserteg István elmondta:

„Számunkra küldetés, hogy minél több ifjú tehetségünk boldog zenész is legyen. Ennek érdekében a legmodernebb tanulási módszereket helyezzük a középpontba a legjobb tanárokkal, fejlesztőkkel.

A hét nap alatt a zenélés élményei mellett, a zenekarok létrehozása, a közösségfejlesztés is nagy hangsúlyt kapott. Csalai Judit, Hornyák-Pálmai Éva, valamint Hornyák Balázs voltak a játékok és közösségfejlesztés legfőbb motorjai”

„A tábori hét alatt nem csak új zenekarokat alkottunk a gyerekekkel, de egy igazi csapattá, közösséggé fejlődtek. Lenyűgöző volt látni komoly lelkesedésüket, hozzáállásukat és munkájukat.

Az oktatás során nagy figyelmet fektetünk arra, hogy boldog zenészeket lássunk,

modern módszerekkel és technikákkal arra törekszünk, hogy minél rövidebb idő alatt a lehető legtöbbet hozzuk ki belőlük. Mindig nagy öröm látni, hogy a jövő könnyűzenészei már ennyire fiatalon keményen dolgoznak a zenéért.” - tette hozzá Ruska Péter, aki korábban a felvidéki Arizóna gitárosa is volt.

 

ZeneMánia Tábor

 

Jáger Dávid valamint Hudák Tibor filmes összefoglalói minden értelemben nagyszerű tábort jelenítenek meg. A második ZeneMánia Tábor Tatán érdekes volt a televíziók számára is. A körzeti Tv mellett látogatást tett a Petőfi Tv is. Új dalszövegek, dalok, zenekarok és produkciók születtek. A táborzáró gálán minden fellépő óriási sikert aratott. Csillogó szemek, ölelések, ajándékozások és sok mosoly volt a közös munka jutalma.

Hetzl Eszter Vértessomlóról érkezett a táborba: „Ahogy tavaly, idén is nagyon tetszett a tábor. Szakmailag nagyon sokat tanultunk játékos módszerekkel.

Új ismeretségek, barátságok a tábor részét képezik. Eszméletlen jó társaság alakult ki már az első közösségfejlesztő napon.

Remélem a ZeneMánia táborban tanultakat sokszor tudom majd alkalmazni a zenei életben. Zenekarunk több tagja is itt volt. Nagyon örülök, hogy a ZeneMánia táborban tölthettem egy csodálatos hetet zenéléssel, énekléssel foglalkozva.”

 

ZeneMánia Tábor

 

Bátki Piroska Dunaalmásról vett részt a munkában: „Nagyon élveztem a ZeneMánia tábort. A csapat nagyon befogadó volt, és felettébb hamar összeszoktunk. Roppant sokat nevettünk, játszottunk, dolgoztunk. Új barátokra is szert tettünk. Személy szerint sokat fejlődtem. Én énekes szerepben új hangképzési lehetőségekkel ismerkedhettem meg, levegővételi technikám fejleszthettem.

Belecsöppenni új zenei műfajokba, kilépni a komfortzónámból zenészként, énekesként – ez nagyon izgalmas volt.

A tábort mindenkinek csak ajánlani tudom.”

Az első napon a ZeneMánia tábor a tóparton a TTVE területén nyitotta meg programjait. A sárkányhajózás már a csapatépítés része volt. A második naptól a Peron Tehetségközpontban a zene kapta a főszerepet. Számtalan vendég között láthattuk Agócs Marcit az Aurevoir zenekarból, aki elmesélte zenekarának történetét, és közben elénekelte dalait. Lombos Marcival és barátaival a dalszövegírás, Karvaly Robival a koreográfia gyakorlatait élvezhették a tehetséges fiatalok. A Peron Tehetségközpont tanárai sok fejlesztő szakemberrel segítették fejlődésben a zenészeket. A záró gálaesten a táborban alakult formációk mellett játszott a HaveRock, a JMP és az Arcidra zenekar, valamint dobos produkcióban vehettek részt a fiatalok nagy sikerrel.

ATEMPO.sk