OTT VOLTUNK: Kitűnő hazai zenészek, népszerű magyar dalok – a Magyar Dal Napját ünnepelték

OTT VOLTUNK: Kitűnő hazai zenészek, népszerű magyar dalok – a Magyar Dal Napját ünnepelték

A Magyar Dal Napját ünnepelték vasárnap Dunaszerdahelyen. A Presser Gábor ötlete nyomán életre hívott zenei rendezvény a Kárpát-medencében a magyar zene ünnepe és felhívja a figyelmet a magyar dalkincs értékeire.

A rendezvényt harmadik alkalommal szervezte meg a Musicorum polgári társulás a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren.

 

Glamour zenekar

 

Bertók Tóth Katalin és Bertók István ezúttal kizárólag hazai, felvidéki előadókat hívott meg, hogy együtt tisztelegjenek a magyar szerzők előtt.

Elsőként a kicsiket szórakoztatta a Glamour zenekar, azaz Fucsek László és Fucsek Veronika.

Őket követte a Black & White zenekar, a Bertók család formációja kitűnő zenészekkel és közismert magyar dalokkal.

 

Black & White

 

"Pityu bal keze ma a basszus" - mondta a felesége, mivel a basszusgitárosuk nem tudott jelen lenni, amit parádésan meg is oldott.

Szólt többek közt a Most múlik pontosan (Qimby), Nagy utazás (Presser Gábor), Érints meg (Balázs Fecó), Don Quijote (Neoton), Még nem veszíthetek (Zámbó Jimmy).

A színpadon bemutatkoztak a legkisebb családtagok is, a kis Rebeka Zoltán Erika Túl szexi lány című dalát adta elő. A végén nem hiányozhatott a Tilajcsik Imre Éjszaka fényei című szerzeménye sem.

 

Vadkerti Imre

 

Vadkerti Imre és zenésztársai léptek utoljára a színpadra. Igazán hatásos volt így a nap zárása, hisz Jimmy ezúttal is levette a lábáról a közönséget

Olyan dalokat adott elő Bertók István és Sipos Dávid kíséretében, mint az Apám hitte (Zorán), Fényév távolság, Mint suttogás a szélben (Bojtorján). Készülő új lemezéről is kaptunk egy kis ízelítőt, melyen Szabó Leslieven dolgozik közösen.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András