OTT JÁRTUNK: Van már nyár! – A José LIVE idei első koncertje Madaron

Piros műkörmök között mobiltelefon. Az érintőképernyőn José, a feltörekvő felvidéki rapper énekel. Mögötte új felállású zenekara, a José LIVE. Madaron járunk, a szombati falunap estéjén.

Kürtőskalács illatát hozza a szél, lufik lebegnek az égen. Ropog József – José boldog. Ismét koncerteznek. Megint szólnak a dalok. Lélektől lélekig. A beállást az Acacia Team profi emberei vezénylik. Mindvégig remek a hang, jól villognak a robotlámpák.

„Szálltam már ott fent és jártam ott a völgyben lent, de ami itt zenél bennem, az soha nem hagyott végleg elvesznem”. Teszi le a névjegyét rögtön az első dalban.

 

José LIVE

 

Majd bekeményít a José LIVE, és már szól is a legfrissebb José-szám, a fordul az érem. Majd pörögnek tovább, a Július elsején, a végén gyorsul a tempó. José bírja szusszal.

A Tudom jól alatt még többen jönnek a színpadhoz. Mindenütt bekapcsolva a mobiltelefonok kamerája. Menyasszonyának írta a dalt a rapper, a szerelmesek érzik, nekik is szól. A teljes idillhez már csak néhány szentjánosbogár hiányzik.

 

José LIVE

 

Azután az égre mutat José és mesél. A búcsi focicsapat kapitányának emlékére írt egy dalt. A halkuló léptek egy kis csöndet teremt a réten, és lelkeket rezegtet a következő Gyere haza. És José turbózza a melankóliát, belefog a Valahol című dalba.

A koncert utolsó harmadát folyamatosan építi. Az Együtt megyünk mindenkit felráz az andalgásból. Az Ilyen még nem volt „karantén nótára” itt-ott már táncolnak is. Az Ülj ide mellém szövegét néhányan vele éneklik.

 

José LIVE

 

A végére marad a Lesz még nyár, amellyel a rapper tavaly év elején berobbant. A közönség visszahívja. Még egyszer lenyomják az Ilyen még nem volt című dalt.

Majd meghajolnak.

A José LIVE, Gál Sándor, az új dobos, Kerekes Levente gitáros, Kosztolányi Péter, az új billentyűs, Szabó Andor basszusgitáros és a produkciót működtető Ropog József José így köszönik imádott közönségük tapsát.

 

José LIVE

 

A színpad szélén a madari Tóth Béla, José zenekarának volt billentyűse áll. Jók a srácok, mosolyog. Tavaly tavasszal még együtt szülték a dalok zenekari változatát. Mondja is, a gyermekei ezek a számok. Ott zenélnek benne, és nem veszíti a dallamokat soha.

Barátok jönnek a madari estében. A rapper a Fordul az érem videoklipjében szereplő „José-bankókat” dedikálja. Mindenkinek jut egy-két kedves sor. Szabad egy közös fotót? Kérdezik többen.

 

José LIVE

 

Azután összekapaszkodik a José LIVE öt zenésze egy neonlámpa alatt. Megcsináltuk, fiúk! Szorítják meg egymás vállát. Pénteken találkozunk a próbateremben. Mondja José. Majd a fények felé indul Madar falunapján. A színpadon Solymos Tóni énekel. Világítanak a mobiltelefonok.

Most már ő a sztár.

 

madar-jose001
madar-jose002
madar-jose003
madar-jose004
madar-jose005
madar-jose006
madar-jose007
madar-jose008
madar-jose009
madar-jose010
madar-jose011
madar-jose012
madar-jose013
madar-jose014
madar-jose015
madar-jose016
madar-jose017

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző felvételei