OTT JÁRTUNK: Szintet lépett a keszegfalvai impulse fesztivál

Jókedv, élő zene, felszabadult fiatalok meg kevésbé fiatalok és a Ladánybene 27 koncertjén táncoló menyasszony. Távirati stílusban ez volt az Impulse All in Music – Open Air zenei fesztivál második évfolyama Keszegfalván augusztus 21-én szombaton.

Az Egyesület a csallóközi ifjúságért (ECSI) a helyi önkormányzat és társszervezők támogatásával igazi napraforgós, nagyszínpados, amelyet a Ferenczi Sound hangosított és világított, felszabadult nyári délutánt hozott létre. Szintet léptek a fesztiválréten. A műsort Pézman Kis Kis Zoltán vezette a tőle megszokott profizmussal..

 

Entrópia

 

Először a Boráros Áron (szólógitár), Megyeri Tamás (basszusgitár), Szép Gergő (szaxofon, vokál), Telekes István Bence (dob) és Textor Bence (ritmusgitár, ének) felállású komáromi Entrópia zenekar csapott a húrok közé. Tavaly is ők kezdtek a fesztiválon, az idénre jobban összeszoktak, érettebb lett a zenélésük.

„Pedig alig volt időnk felkészülni, a tizenegy számra másfél hónap kevés, úgy végképp, hogy lett egy új számunk, a Nem menekülök és menet közben próbatermet váltottunk, most már a komáromi hajógyárban gyakorolunk” – sorolta fellépésük után a boldog Textor Bence frontember.

 

MásKépek

 

Remek hangulatot teremtett a fesztiválréten a másodikként közönség elé álló helyi MásKépek zenekar, azaz Forró Jani dobos, Kelemen Márk énekes, Kosztolányi Péter billentyűs, Nagy Viktor basszusgitáros, Pataki Ricsi szólógitáros és az ebben a csapatban is érdekelt keszegfalvai Textor Bence gitáros..

„Most már várnék az új számokra” – fogalmazta meg második együttese kapcsán. – „Összeszoktunk a srácokkal, csodálatos volt a felkészülés velük is a fesztiválra. Nagyon örülünk, hogy a karantén miatti bezártság után végre ismét koncertezhettünk!” – tette hozzá, és elmondta, az Entrópia és a MásKépek is fellépnek, a Szekeres Ranchon szeptember 10-11-én megrendezésre kerülő Ranch Fest fesztiválon..

Az Impulse All in Music fesztiválon megjelent Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, akivel Pézman Kis Kis Zoltán beszélgetett kedvenc zenéiről és a tehetséggondozás fontosságáról.

 

José

 

Azután stílust váltott a José LIVE produkció, bár Kosztolányi Péter billentyűs a színpadon maradt. Mellé érkeztek zenésztársai, Gál Sándor dobos, Kerekes Levente gitáros, Szabó Andor basszusgitáros és Ropog József José, a magyar szíveket megdobogtató felvidéki rapper, hogy elmondja ellenvarázsigéit a társadalomban tapasztalt jelenségekről, elénk tárja lelke szomorú és vidám tájait és előadja Lesz még nyár című nagy slágerét.

„Megtiszteltetés, hogy ismét szerepelhettünk a fesztiválon, megint jól éreztük magunkat. Előjöttek a tavalyi emlékek. Örülünk, hogy tetszett a közönségnek a Vár a horizont című dal, amelyben nem rappelek, csak énekelek, és most szerepelt először nézők előtt” – tudatta a rapper.

Besötétedett, amikor a farnadi Estendøn zenészei, Kaszmán-Saróka Liliána énekesnő, Bánovszki Richárd szólógitáros, Recska Roman szólógitáros, Saróka Vajk Attila basszusgitáros, Smid Ádám dobos és Szebellai Dániel klarinétos, szaxofonos színpadra léptek és bebalzsamozták lelkünket pozitív energiával, miközben történeteket meséltek viselt dolgainkról. A ráadás szám, a Jakusszancs mindenkit megmozgatott.

 

Estendøn

 

„Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy ismerős hangosító dolgozik a hangpult mögött“ – avatott be Kaszmán-Saróka Liliána a koncert után. – „A jó hangosítás ugyanis alapbiztonságot ad a színpadon, ami fontos, hogy jó produkciót tudjunk nyújtani“ – mosolygott és elárulta, az Estendøn legközelebb szeptember 3-án, az idén 40 éves Gímesi Művelődési Táborban és gólyatáborban lép fel, amelynek Vagyunk című himnuszát is ők szerezték.

Az est fénypontja a Ladánybene 27 koncertje volt, a billenytűk mögött a gútai Fűri Tomi Lumbival. És egy menyasszonnyal, akit a Impulse All in Music – Open Air fesztiválra „loptak” a lakodalomból, és aki boldogan táncolt a zenekar társaságába a színpadon. Bodnár Tibor gitáros és zenekarvezető interjút adott portálunknak, amit hamarosan közlünk.

Megtudtuk, hogy a koronavírus-járvány tavaly elrontotta megalakulásuk 35. születésnapját, de az idén sokat zenélnek megint. A keszegfalvai koncert előtt Budapesten, a Tabánban, Keszegfalva után pedig Erdélyben hirdetik, hogy a reggae örök és elnyűhetetlen.

 

Ladánybene 27

 

Végül remek slágerek szóltak Szép Attila és Tóth Attila retro diszkójában hajnalig.

„Többen voltunk, a fesztiválhangulat még jobb volt, mint tavaly” – jegyezte meg Tóth Attila, az ECSI elnöke –

„Rádupláztunk és remélem, győztünk. Valamennyi fellépő elégedett volt, és nekünk ez a fontos” – csillogott a szeme. „A legfiatalabbak is jól szórakoztak a számukra kialakított gyermeksarokban. Vidáman ugráltak a hatalmas légvárban. Jó volt látni, hogy mindenki boldog”

– tette hozzá Tóth Zsani, a fesztivál mindenre és mindenkire ügyelő háziasszonya, majd köszönetet mondott valamennyi háttérembernek, akik odaadóan segítettek megvalósítani a fesztivál második évfolyamát.

 

Impulse All in Music

 

Most is készül majd egy kisfilm az idei pillanatokból, de a Tóth házaspár már 2022-höz lapozott a naptárban. Akkor augusztus 20-án lesz a Impulse All in Music – Open Air volume 3 zenei fesztivál Keszegfalván.

„Belevágunk. Tripla vagy semmi!” – búcsúzott Tóth Attila.

NÉZZÉTEK MEG A FOTÓINKAT:

 

impulse2021-01
impulse2021-02
impulse2021-03
impulse2021-04
impulse2021-05
impulse2021-06
impulse2021-07
impulse2021-08
impulse2021-09
impulse2021-10
impulse2021-11
impulse2021-12
impulse2021-13
impulse2021-14
impulse2021-15
impulse2021-16
impulse2021-17
impulse2021-18
impulse2021-19
impulse2021-20

 

Az ATEMPO a fesztivál médiapartnere volt. 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János / ATEMPO.sk